Inici

La justícia dona la raó a l'Ajuntament i evita pagar 16 milions d'euros per la requalificació de Fritta

tornar Imprimir

dilluns, 3 de desembre de 2018

Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch anuncia la sentència de Fritta

La justícia dona la raó a l'Ajuntament i evita pagar 16 milions d'euros per la requalificació de Fritta

L'Ajuntament de Vila-real "pot respirar més tranquil" des que, fa uns dies, es va conéixer la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Castelló que desestima la reclamació per la qual una immobiliària lligada a un conegut banc exigia el pagament de 16 milions d'euros (14,3 milions més interessos) per la requalificació dels terrenys de Fritta. L'alcalde, José Benlloch, ha anunciat la resolució, que "demostra que s'han fet les coses bé". "De tot el tsunami d'empastres i il·legalitats urbanístiques del PP, aquest ens preocupava especialment, perquè podia suposar la fallida de l'Ajuntament i moltes dificultats per al futur, però hui tenim un baló d'oxigen", afirma.

El conflicte de Fritta comença fa més d'una dècada, quan l'empresa, situada al camí de les Voltes, se'n va de Vila-real i una immobiliària compra els seus terrenys, qualificats com a industrials. El 2008 s'inicien els tràmits per a convertir-los en sòl residencial, amb l'objectiu de construir-hi un gratacel de més de 20 plantes d'altura. "El 15 de febrer de 2010, a poc més d'un any de les eleccions en les quals canviaria el govern municipal, el PP aprova la requalificació dels terrenys, acció que li va valdre una notable oposició tant en l'àmbit polític com social", recorda. "De fet", agrega, "alguns propietaris s'uneixen i denuncien la situació i el 7 de juny de 2013, dos anys després del canvi de govern municipal, s'emeten dues sentències que anul·len la requalificació dels terrenys, en considerar que beneficia uns pocs i perjudica una gran part de la població". En aquest moment, la immobiliària considera que se li ha provocat un dany i reclama per aquests perjudicis 14,3 milions d'euros, que ascendeixen als 16 milions si se li sumen els interessos. 

"Sempre hem defensat els interessos de la ciutat, seguint tres criteris bàsics: no pagar allò que no es deu i demanar responsabilitats a qui corresponga; pagar el mínim possible o arribar a acords amb propietaris per a saldar els deutes amb facilitats; i gestionar per a reduir i minimitzar els riscos. Aquesta sentència és un clar exemple de l'últim pas, ja que ens hem bolcat en la defensa de cada euro dels veïns", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es