Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil ensenya a afrontar situacions de risc a l'alumnat i professorat amb simulacres en els centres educatius

dimarts, 4 de desembre de 2018

Simulacre d'incendi en Angelina Abad

El Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real està realitzant diferents simulacres per a ensenyar a l'alumnat i el professorat dels centres educatius a afrontar situacions de risc i protegir-se per a eixir il·lesos. Una iniciativa que s'emmarca dins de la campanya anual del cos de seguretat, amb l'objectiu que tota la comunitat educativa sàpia actuar a temps.

El Servei Municipal, que farà l'últim simulacre el pròxim dia 14 a l'IES Broch i Llop, està aquests dies en Pius XII i Botànic Calduch i divendres passat va oferir una altra sessió pràctica en Angelina Abad, en la qual va estar present la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, que va viure en directe la recreació d'un desallotjament davant un possible cas d'incendi. "Al llarg del primer trimestre de cada curs, el Servei Municipal realitza una ronda de simulacres en diferents centres per a conéixer el protocol que segueixen els col·legis i comprovar la seua aplicació, de manera que si es detecten deficiències o punts de millora se'ls ajuda a perfeccionar-lo perquè els seus mecanismes siguen el més efectius possible", explica.

Els tècnics de Protecció Civil, dirigits per Ismael Solsona, ensenyen a adquirir habilitats per a enfrontar-se a situacions extremes i avaluen la situació, a més d'explicar-los als professors com podrien millorar o què haurien de canviar per a guanyar en efectivitat. En aquest tipus d'esdeveniments també solen col·laborar cossos implicats en els rescats i intervencions, com els Bombers i la Policia Local, amb l'objectiu que el simulacre siga el més versemblant possible, a més d'establir un protocol comú.

Cada centre educatiu compta amb un punt de trobada extern i intern pactat prèviament amb els alumnes i els professors perquè, en cas d'emergència, acudisquen allí. Aquest enclavament també figura en la documentació de la Policia, que només rebre l'avís, va directa al lloc. "A més, s'ensenya a prioritzar, no solament als docents i alumnes, sinó també als serveis externs que hi col·laboren, perquè tot isca bé", explica Gómez, qui recorda que tots els centres que desitgen un simulacre poden demanar-ho a l'Ajuntament. "Una bona preparació és essencial", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Simulacre d'incendi en Angelina Abad_2 Simulacre d'incendi en Angelina Abad_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es