Inici

Vila-real, preparada per a vibrar amb la VI Setmana Tàrrega

tornar Imprimir

dimecres, 5 de desembre de 2018

Sala de premsa, Cultura

Presentació de la Setmana Tàrrega 2018

Vila-real, preparada per a vibrar amb la VI Setmana Tàrrega

Vila-real es prepara per a celebrar la VI Setmana Tàrrega, un festival internacional organitzat per l'Institut per al Desenvolupament Musical (IDM) amb el patrocini de l'Ajuntament de Vila-real i la col·laboració de Marina d'Or i Royal Classics. Com cada any, en aquesta edició es donaran cita alguns dels més destacats solistes internacionals per a interpretar les composicions de Tàrrega en la seua terra natal. 

Enguany, el festival compta amb la presència del guitarrista brasiler Bartholomeu Wiese, professor a la Universitat Federal de Rio de Janeiro i guardonat amb tres premis Sharp, com una de les referències de la guitarra a Amèrica Llatina. Al costat d'ell, Philippe Vila, el músic francés especialista en repertori romàntic i convidat regularment a principals institucions musicals com l'Acadèmia Chopin de Varsòvia, el Forum de Viena i el Royal College de Londres.

Un dels grans esdeveniments d'aquesta edició serà la presentació al públic de la Serenata española, una obra atribuïda a Tàrrega després de l'estudi de Jesús Saiz Huedo d'un manuscrit de 1902 i la seua posterior edició crítica. Davant la gran expectació generada per aquesta novetat, Jesús Saiz interpretarà l'obra durant la Gala Tàrrega que tindrà lloc a l'Auditori de Vila-real el diumenge 16 de desembre a les 19.00 hores. En la gala també es donaran cita els solistes internacionals Wiese, Vila i Óscar Ebro, natural de Vila-real però establit a Berlín, que s'ha convertit en un dels guitarristes amb més projecció de la seua generació. Estaran acompanyats per una selecció de ballets d'escoles de dansa i un orfeó de cors infantils de Vila-real -quasi un centenar de joves artistes- que se sumaran a l'homenatge a Tàrrega.

Una altra de les grans novetats d'aquesta edició és que el concert Integral Tàrrega se celebrarà en un lloc on va actuar Francesc Tàrrega: la seu de la Comunitat de Regants. Es recupera amb aquesta iniciativa la història viva del mestre, i se li ret homenatge en els mateixos llocs en els quals ell mateix va estar present amb la seua guitarra i la seua música. Aquesta circumstància fa més emocionant l'actuació, que tindrà lloc el dissabte 15 de desembre a les 19.00 hores, seguint a continuació la presentació del nou disc d'Ana Archilés dedicat a Tàrrega.

Finalment, es consolida la presència dels concerts didàctics i activitats en diversos centres educatius, que tindran lloc del dilluns 10 al divendres 14 als IES Broch i Llop, IES Miralcamp i IES Francesc Tàrrega i els col·legis Pintor Gimeno Barón i Botànic Calduch, per a donar a conéixer la música i la figura del compositor.

Aquesta proposta se suma a altres iniciatives planificades dins del Mes Tàrrega, que organitza la Regidoria de Cultura, que compta amb l'activitat Coneixes Tàrrega?, durant el matí del dia 14 a l'Auditori, per a escolars de primària, que continuarà amb la presentació de la biografia del músic, a càrrec d'Adrián Rius, que tindrà lloc a la Comunitat de Regants. Posteriorment, se celebrarà la tradicional marxa cívica fins al bust del compositor al carrer de Bayarri i a la casa natalícia, on se li retrà homenatge, acte que finalitzarà amb un concert dels alumnes del Conservatori Mestre Goterris a l'Auditori.

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i l'organitzador de la Setmana Tàrrega, David Eres, han convidat a participar en tots els esdeveniments, l'objectiu principal dels quals és "fer-li justícia a l'artista més il·lustre de la ciutat, dins i fora de les nostres fronteres", en paraules de Pérez. Eres destaca la talla dels intèrprets internacionals que actuaran, "amb un nivell d'excepció".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es