Inici -> Àrees -> Cultura -> Programació -> Notícies culturals

Els escriptors Andreu Martín i Alberto Valle obtenen el premi del Certamen Literari Ciutat de Vila-real de 2018

tornar Imprimir

diumenge, 9 de desembre de 2018

Sala de premsa, Cultura

09-12-2018 Certamen literari

Els escriptors Andreu Martín i Alberto Valle obtenen el premi del Certamen Literari Ciutat de Vila-real de 2018

L'escriptor de Barcelona Andreu Martín, amb Els tres amants i la mort, i el barceloní Alberto Valle, amb Morir, sin duda, són els guanyadors del Certamen Literari Ciutat de Vila-real de 2018, que per segona vegada inclou dues categories: millor novel·la en valencià i millor novel·la en castellà. El Jurat del certamen s'ha reunit aquesta setmana per a valorar els prop de 400 títols presentats en aquesta edició -procedents de tot Espanya i Amèrica Llatina- i donar a conéixer el seu veredicte.

El premi per a la categoria en valencià està dotat amb 6.000 euros, mentre que el guanyador del guardó en castellà rebrà 2.000 euros. En tots dos casos, el premi inclou la publicació del llibre amb l'editorial Alrevés, de Barcelona.

L'escriptor que ha obtingut el premi a la millor novel·la en valencià, Andreu Martín, va nàixer a Barcelona. És una de les grans plomes espanyoles, guanyador del Premi Nacional de Literatura Juvenil, del Premi La Sonrisa Vertical i fins a tres ocasions del Premi Hammett de la Semana Negra de Gijón, entre altres reconeixements. Per la seua banda, el guanyador en la modalitat de novel·la en castellà, Alberto Valle, també és de Barcelona. És periodista, escriptor i promotor i ha treballat en diversos mitjans, incloent-hi la RAI italiana, a més de coordinar esdeveniments d'estil mod, com Take Ivy o Le Clean Cut. Va ser editor del modzine Élite i fundador de The Boiler Club i dirigeix el programa de ràdio El aperitivo del ritual en Ràdio Ciutat Vella, de Barcelona.

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, ha felicitat als guanyadors i la qualitat dels treballs presentats. "Estem molt satisfets del balanç d'aquesta convocatòria del certamen, demostra que el Certamen Literari Ciutat de Vila-real segueix consolidat com una referència en el sector de les lletres", afirma l'edil, que anuncia que la gala de lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 1 de març.

El Jurat ha estat compost per Jordi Ledesma, escriptor de diverses novel·les i guanyador, entre d'altres, del Premi Pata Negra; Gregori Dolz, escriptor i fundador de l'editorial Alrevés; Pedro Tejada, professor de la Universitat Jaume I, director literari de Castelló Negre i expert en Max Aub; Eric Gras, coordinador de la secció cultural d'El Periódico Mediterráneo, i Inma Pitarch, coordinadora de Vila-real Negra i editora.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es