Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

La Policia Local intensifica els controls d'alcohol i drogues al volant en Nadal i impulsa una campanya de seguretat en els establiments

dilluns, 10 de desembre de 2018

La Policia Local de Vila-real inicia aquest dilluns 10 de desembre dues campanyes especials amb motiu de Nadal destinades, d'una banda, a prevenir els accidents de trànsit, i per una altra part, a garantir la seguretat dels establiments. Ambdues propostes, desenvolupades de forma conjunta per l'Àrea Metropolitana de Castelló, al qual pertany el cos de seguretat local, s'allargaran fins al dia 16, en el cas de la campanya de prevenció i control d'alcoholèmia i substancies estupefaents, i fins al pròxim 21 de desembre per a la campanya d'establiments segurs. 

D'aquesta manera, del 10 al 16 qualsevol conductor podrà ser sol·licitat per a realitzar un test d'alcohol o drogues dins del nucli urbà, amb controls aleatoris que canviaran d'horari i zona cada dia. "En aquesta època s'incrementen de forma notable els esmorzars, dinars o sopars i és molt important remarcar a qui condueix que és una activitat totalment incompatible amb beure o prendre altres substàncies, ja que un terç dels accidents mortals es desencadenen així", explica la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez.

La regidora destaca també que "s'ha demostrat que aquest tipus de controls afavoreix el canvi de comportament dels conductors i aquesta és la principal missió d'aquestes campanyes: prevenir, conscienciar els conductors de les greus conseqüències del consum d'alcohol o drogues i reduir els índexs de sinistralitat". "No obstant això, és necessari seguir incidint en aquesta tasca perquè la prevenció i el 0,0 són les millors formes d'evitar accidents i garantir la seguretat ciutadana", assenyala.

D'altra banda, els agents de la Policia Local estaran des del 10 fins al 21 de desembre informant sobre la campanya d'establiments segurs, que pretén garantir la seguretat en els comerços, en una època en la qual s'intensifiquen les transaccions comercials, al mateix temps que augmenten les probabilitats de patir un robatori o agressió. En el tríptic que es repartirà als diferents negocis, s'ofereixen algunes claus com protegir els accessos de l'establiment -amb reixes i alarma-, vigilar la recaptació i fer el recompte amb la porta tancada, així com evitar les rutines o fer l'arqueig de caixa abans de tancar. També es recomana deixar el canvi just a la caixa, no portar els diners en bosses agafades directament amb la mà o a l'esquena, no transportar molts diners, protegir els elements de valor de la tenda dins de vitrines tancades, desconfiar dels serveis tècnics no contractats o fixar-se en les actituds sospitoses. 

En aquest últim cas i si s'és víctima d'un atracament, s'ofereixen consells, com fixar-se bé en tots els detalls per a donar part a la policia i evitar tocar en les superfícies on haja tocat l'atracador, a més de recomanar que es telefone al 092 o al 112. "Són qüestions importants a tenir en compte en aquests casos i que poden ajudar no solament a prevenir, sinó també a actuar en cas de ser víctima d'un robatori", indica Gómez.

Galeria multimèdia

Imatges

Campanya de serguretat en establiments Campanya de serguretat en establiments _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es