Inici

Vila-real porta les noves tecnologies i la robòtica als centres educatius amb el projecte VILABOT de Fundació Flors

tornar Imprimir

dilluns, 10 de desembre de 2018

Noves tecnologies, Sala de premsa, Educació, Innovació

Presentació del concurs de robòtica de Flors

Vila-real porta les noves tecnologies i la robòtica als centres educatius amb el projecte VILABOT de Fundació Flors

L'Ajuntament de Vila-real portarà les noves tecnologies i l'apassionant món de la robòtica als centres educatius de la ciutat, gràcies al projecte VILABOT, que impulsa Fundació Flors i que compta amb la implicació de l'Ajuntament perquè arribe a tots els alumnes i professors. VILABOT és una competició de robòtica que té com a objectiu impulsar l'ús de la robòtica en els centres educatius de la província i de tota la Comunitat Valenciana.

La cita, organitzada conjuntament per Fundació Flors i l'Ajuntament, està prevista per al 17 d'abril de 2019, però mentrestant es plantegen activitats formatives "perquè tothom puga presentar-se i participar amb els coneixements necessaris". La regidora de Noves Tecnologies i Innovació, Mónica Mañas, ha presentat la iniciativa juntament amb el regidor d'Educació, Eduardo Pérez, i el director pedagògic d'ESO i FP de Fundació Flors, Vicente Llop, i el professor de Tecnologia i Informàtica del centre, Antonio García. "Creiem que és un projecte interessant per a tota la comunitat educativa, perquè a més de fomentar la cultura tecnològica i l'estudi de les ciències per part de l'alumnat, potenciem les marques de Ciutat de Congressos, Ciutat Educadora i Ciutat de la Ciència i la Innovació", afirma Mañas.

Llop, per la seua banda, destaca la inquietud de Fundació Flors quant a la robòtica, que s'inclou en el seu projecte curricular. "Encara que nosaltres portem diversos anys impartint robòtica i programació des d'infantil fins a cicles formatius, el nostre objectiu és projectar-la als altres centres de Vila-real a través d'aquesta proposta, que es troba en fase de preparació", indica. També Antonio García, alma mater de la iniciativa, explica que al llarg del temps ha participat en diferents concursos de la temàtica, "encara que cap en la província de Castelló, per la qual cosa aquest serà el primer". García anima a tots els centres a participar. "No han de preocupar-se de res, ja que si no coneixen la matèria oferim 10 sessions formatives per al professorat interessat -que comencen demà- i l'Ajuntament facilita un robot per cada nivell de primària o secundària", afirma. "L'objectiu és que, una vegada aprenguen, treballen amb els seus alumnes i que tot això desemboque en un concurs final, de manera que s'enganxen", apunta.

En la competició VILABOT els alumnes d'edats entre 6 i 11 i de 12 a 17 anys podran dissenyar, construir i programar un robot autònom creat amb peces de LEGO o de qualsevol altra forma per a superar els dos reptes que es proposen: el camp de taronges o el partit de futbol. "S'han triat dos elements relacionats amb la ciutat perquè entrenen els seus robots i mostren tot el que saben fer", manifesta García, qui recorda que tota la informació es pot consultar en http://www.vilabot.fundacionflors.es/

"Des que vam rebre la proposta ens vam implicar al màxim, ja que és una iniciativa pionera que, fins i tot, podria exportar-se fora de Vila-real", assenyala el regidor d'Educació, que valora la bona resposta que està rebent la iniciativa. "El suport a la ciència i la difusió d'aquesta matèria ha de començar a edats primerenques perquè els adults del futur tinguen les millors condicions", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del concurs de robòtica de Flors_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es