Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

L'avinguda de la Murà es convertirà en un gran parc nadalenc amb mercat del comerç, jocs, animació, atraccions i pista de gel

tornar Imprimir

dijous, 13 de desembre de 2018

Sala de premsa, Economia, Joventut, Turisme

Fira de Nadal 2018_1

L'avinguda de la Murà es convertirà en un gran parc nadalenc amb mercat del comerç, jocs, animació, atraccions i pista de gel

L'avinguda de la Murà es convertirà durant 12 dies en un autèntic parc nadalenc, amb atraccions, mercat del comerç local, activitats d'animació i infantils i, per primera vegada a Vila-real, una pista de gel. L'alcalde, José Benlloch, ha presentat aquest matí, acompanyat dels regidors Xavier Ochando (Economia), Gemma Gil (Joventut), Diego A. Vila (Turisme) i el president d'Ucovi, Paco Arrufat, la nova Fira de Nadal impulsada per l'Ajuntament i el comerç local per a dinamitzar la ciutat en la campanya nadalenca. 

La Fira de Nadal suposarà, per primera vegada a Vila-real, tancar al trànsit l'avinguda de la Murà, entre l'Auditori Municipal i el carrer de Ramón y Cajal, durant 12 dies consecutius, amb l'objectiu de reconvertir l'espai en "una nova plaça per a la ciutat" que aglutinarà tota l'oferta nadalenca d'activitats i animació, en connexió amb la plaça Major i el comerç del centre. "És una iniciativa innovadora en molts aspectes: en mobilitat, en recuperació d'espais per al vianant i el gaudi en família, que conjumina en un nou espai -l'ús social del qual ja hem testat amb el concurs de paelles- elements transversals que formen part de la tradició de Nadal. Una iniciativa que no hauria sigut possible sense la implicació del comerç, a través d'Ucovi", argumenta l'alcalde. 

El parc nadalenc obrirà les seues portes el 21 de desembre -encara que l'avinguda es tancarà cinc dies abans per al muntatge- i es perllongarà fins a l'1 de gener. Durant aquests 12 dies, aquesta zona albergarà un mercat de comerços locals amb 19 parades en casetes de fusta tradicionals de tot tipus de productes (moda, artesania, formatges, xurros i castanyes, complements o joguets), una zona d'activitats infantils i una pista de gel, la primera que s'instal·la al municipi, a més d'un carrusel. La fira estarà oberta, amb variacions en funció del dia, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.30 hores i les entrades al carrusel o la pista de gel tindran un cost d'1,5 euros. En la zona de jocs, l'activitat serà contínua, amb tallers i espectacles tant per als més xicotets com per a joves i famílies, tots gratuïts, a més de circuit d'aventures, activitats d'associacions locals, l'EMD o animació a càrrec de les companyies locals La Fam i Produccions Scura. El dia 21, a més, el Club Patí Vila-real inaugurarà la pista de gel. 

"Hem fet tots els departaments un gran esforç per a concentrar aquesta gran Fira de Nadal, complint així la reivindicació del comerç local de poder organitzar una fira de major durada i envergadura, que servisca de reclam cap a la zona comercial", assenyala Ochando, qui ha agraït la col·laboració tant d'Ucovi com de l'Associació de Firaires Afevil. Aquesta nova ubicació no solament dóna resposta a la reivindicació del comerç; també en allò referent a parcs infantils. "Se'ns havia plantejat la petició de traslladar la tradicional Nadalàndia a un espai més cèntric i quin millor que aquest", agrega Gil. Per la seua banda, el regidor de Turisme destaca la potencialitat de la Fira de Nadal com a pol d'atracció de visitants, "particularment de cara a una festa d'interés turístic que tenim molt a prop, la Cavalcada de Reis de la Joventut Antoniana". 

"Des d'Ucovi", agrega Arrufat, "intentem col·laborar sempre en iniciatives que traguen la gent al carrer per a dinamitzar la ciutat i el comerç. Però la Fira de Nadal era la nostra espineta, perquè véiem que no podíem, perquè no trobàvem l'espai adequat, celebrar una fira de Nadal com la que Vila-real mereix". "Sabem que és un risc tallar al trànsit una artèria principal de Vila-real com la Murà, però Vila-real necessita una fira a l'altura del nostre comerç, una iniciativa que ens permet convertir aquest espai en una nova zona d'oci i oportunitats", conclou l'alcalde.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Fira de Nadal 2018
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

Presentación de la Fira de Nadal 2018 Presentació de la Fira de Nadal 2018
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es