Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real invertirà més de mig milió d'euros en la reparació i posada a punt de camins rurals el 2019

divendres, 14 de desembre de 2018

Francisco Valverde anuncia inversions en camins rurals_2

L'Ajuntament de Vila-real invertirà més de mig milió d'euros en la reparació i posada a punt dels camins rurals del terme municipal el 2019. Així ho ha anunciat el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, que ha comparegut també per a donar resposta a totes les afirmacions realitzades pel PP sobre manteniment de vies rurals després de l'últim Consell Agrari. "Crec que és la primera vegada en aquesta legislatura que he d'eixir a respondre a l'atreviment i a les mentides de l'edil popular Carlos Gil, perquè qui calla, atorga, i en aquest cas és impossible obviar tot el que s'ha dit, que és totalment fals", afirma. 

Valverde ha denunciat que l'edil popular "ni tan sols va estar present en el Consell Agrari i que una de les seues companyes només va obrir la boca per a preguntar un import en un moment determinat". "No només no s'ha informat ni encerta cap de les dades que ofereix per a desprestigiar l'equip de govern, sinó que a més s'atreveix a relatar-ho tot com si haguera estat allí", critica, "una qüestió gravíssima i de gran irresponsabilitat i que, en el cas de qualsevol regidor amb dignitat, seria motiu de dimissió". Per aquest motiu, l'edil ha aclarit fil per randa totes les "mentides i invencions" del PP, com que es destinen 40.000 euros a l'any a camins rurals. "És totalment fals, perquè el 2018 -el pressupost del qual poden consultar fàcilment els membres de l'oposició-, hem invertit 112.000 euros, als quals es van sumar altres imports i ajudes fins a assolir els 292.000 euros", afirma. 

D'altra banda, ha desmentit que "no ens posem d'acord amb el nombre de quilòmetres de vies rurals del terme municipal". En total són 151 quilòmetres (23,8 en la partida de Solades; 12,3 en Carinyena; 48,5 en Madrigal; 49 en Pinella, i 6,8 en Pla Redó), als quals se sumen altres 50 aproximadament de vies que antigament eren rurals i que avui dia pràcticament queden dins del nucli urbà. "Està tot ben clar", apunta. 

A més, especifica que l'IBI de rústica, "que el PP sembla desconéixer" ascendeix el 2019 a 120.000 euros de recaptació, "per la qual cosa el senyor Gil pot estar tranquil, ja que no hi haurà menys d'aquest import en la partida de camins rurals per al pròxim any". En la mateixa línia, l'edil destaca el pla d'asfaltatge per a vies urbanes i rurals, impulsat per primera vegada el 2018, que es prorrogarà, previsiblement amb altres 120.000 euros. A aquesta quantia se sumarà l'ajuda de la Diputació, de la qual s'esperen obtenir novament 180.000 euros i també de la Generalitat, "que esperem que siga fins i tot major". Per açò, calcula que el mínim que s'invertiria el 2019 supera el mig milió d'euros, "garantit, encara que la xifra podria ser major i dependrà de les ajudes que s'aconseguisquen". 

Tal com ha anunciat Valverde, el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural i director de l'Agència Valenciana de Foment de Garantia Agrària, Francisco Rodríguez Mulero, ha confirmat que estarà present en el pròxim Consell Agrari de final del mes de gener, per a tractar el tema i informar sobre les ajudes, "les mateixes que el PP va retirar quan governava a València i que ara s'han recuperat".

A banda d'enumerar algunes de les múltiples actuacions realitzades enguany i altres contractades per al seu inici després de Nadal, l'edil ha lamentat la deslleialtat del PP amb el Consell Agrari. "Volen polititzar-ho tot, fins i tot aquest òrgan en el qual estan els que més saben d'agricultura, els llauradors, i amb ells anirem de la mà", afirma, al mateix temps que es mostra "indignat per la manipulació del PP".

Galeria multimèdia

Imatges

Francisco Valverde anuncia inversions en camins rurals_1 Francisco Valverde anuncia inversions en camins rurals
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es