Inici -> Àrees -> Noves tecnologies -> Notícies

Vila-real amplia la xarxa wifi pública amb un quart punt amb càrrega i alimentació solar a la Ciutat Esportiva Municipal

dimecres, 19 de desembre de 2018

Mónica Mañas anuncia l'ampliació de la xarxa wifi pública

L'Ajuntament de Vila-real continua ampliant la xarxa wifi pública, amb un quart punt a la Ciutat Esportiva Municipal (CEM), la instal·lació de la qual es proveirà, per primera vegada, d'energia solar i oferirà la possibilitat de carregar els dispositius mòbils també amb el mateix tipus d'energia.

Així ho ha anunciat la regidora de Noves Tecnologies, Mónica Mañas, qui, a més, ha donat a conéixer que el departament que dirigeix acaba d'aconseguir una subvenció de la Comissió Europea, denominat WiFi4EU, de 15.000 euros, que servirà per a instal·lar nous punts wifi en espais públics. "L'ajuda promou allò que nosaltres portem fent tota la legislatura", afirma Mañas. A més, explica que pròximament es traurà a concurs la gestió de 10 punts wifi, incloent-hi els quatre ja existents, perquè la xarxa arribe a diferents zones de la ciutat, "comptant sempre amb l'opinió dels veïns, que tindran a la seua disposició una enquesta virtual, previsiblement a l'app municipal, per a indicar a quins llocs desitgen aquestes xarxes", afegeix.

Fins al moment, Vila-real compta amb tres punts de wifi pública: un a la plaça Major, un altre al Termet i l'últim i més recent a la Maiorasga, a petició popular. "Tot va començar com un projecte pilot per a veure com funcionava, ja que tot i que sorprenga, la majoria de la gent -especialment major- no té internet a les seues cases i les dades ens demostren que fan un gran ús de les xarxes instal·lades", afirma. 

La xarxa té més de 5.000 usuaris únics registrats, que fan ús tot l'any, però més intensament a l'estiu -sobretot en l'àrea del Termet-, amb especial incidència a mitjan matí i a última hora de la vesprada i nit, tot i que també s'ha detectat a l'hivern major nombre de connexions a última hora de la vesprada i un notable increment també els dies de mercat. "Són xifres que indiquen que és un servei necessari, ja que només a l'agost, per posar un exemple, en un mes en què molts veïns estan fora, s'han registrat més de 5.700 connexions", assegura. 

Per aquest motiu, s'ha preparat el quart punt, el de la CEM, que incorporarà també un servei de càrrega solar. Així, igual que existeix un carregador públic per a mòbils al costat del col·legi Escultor Ortells que funciona amb energia hidràulica, l'objectiu és que la xarxa wifi de la ciutat esportiva funcione amb energia solar i incorpore carregadors per a dispositius mòbils i tablets. "Els ciutadans i usuaris ho han demanat i és un barri en el qual feia falta el servei", agrega. Els carregadors s'instal·laran a l'entrada de la CEM per l'avinguda d'Alemanya, al costat de la zona de bancs.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es