Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

Vila-real es prepara per a la novena edició de la Sant Silvestre i incorpora per primera vegada la Marxa de Resistència Solidària

tornar Imprimir

dijous, 20 de desembre de 2018

Sala de premsa, Esports

Presentació de la Sant Silvestre 2018

Vila-real es prepara per a la novena edició de la Sant Silvestre i incorpora per primera vegada la Marxa de Resistència Solidària

Els carrers de Vila-real acolliran el proper dijous 27 de desembre la novena edició de la carrera de Sant Silvestre, última de les proves del Circuit de Carreres Populars del Servei Municipal d'Esports, que enguany comptarà amb una nova incorporació solidària, la Marxa de Resistència Solidària. Totes dues cites, organitzades pel Club Triatló Vila-real, compten amb el suport de la Regidoria d'Esports i Salut, que el seu màxim responsable, Javier Serralvo, ha destacat la important labor del club, representat per Ana García durant la presentació. 

"Com a Ciutat de la Salut i l'Esport, Vila-real compta amb entitats molt importants que col·laboren tot l'any per a fer de la nostra marca el nostre distintiu dins i fora de la ciutat", explica Serralvo, qui a més destaca la solidaritat com un dels principals al·licients de les cites esportives que serviran per a clausurar l'any. 

La IX Sant Silvestre se celebrarà el proper dijous 27, amb eixida des de l'avinguda de la Murà a les 19.00 hores per a la versió infantil i a les 20.00 hores per a la modalitat d'adults. "Com cada any, aquesta carrera de cinc quilòmetres està oberta a tot aquell que desitge passar-ho bé corrent disfressat, tant de manera individual, com participant per equips i per a assistir, a banda d'inscriure's, caldrà fer una donació de menjar el mateix dia, que es lliurarà a l'Associació Sant Vicent de Paúl", indica Ana García. 

Però la novetat d'enguany és la I Marxa de Resistència Solidària, que comença a les 8.00 hores del diumenge 30. És un esdeveniment esportiu no competitiu i 100% solidari que es desmarca de la resta d'iniciatives, ja que es realitzarà pels carrers de vianants en un circuit d'un quilòmetre que eixirà des de la plaça Major, passarà per Cova Santa, Pere III, Major, Sant Roc i tornarà a la plaça Major, pel qual els inscrits hauran de caminar el màxim temps possible, amb un màxim de 12 hores. 

"Aquesta proposta innovadora no s'ha realitzat a cap lloc d'Espanya i pretén que, bé de forma individual, o per equips, els inscrits sumen temps caminant per la zona centre", explica García. "Seran 12 hores, però la gent pot estar el temps que desitge caminant, tot i que el mínim és una hora", indica. En aquest sentit, cal assenyalar que es poden fer tots els descansos que es necessiten i reprendre la marxa quan es desitge i de manera no obligatòria. "Qualsevol pot començar, fer una hora, marxar-se i tornar a fer una altra hora a la vesprada, és totalment lliure quan entren o ixen, però l'important és que sempre hi haja gent al circuit", assegura. En el cas dels equips, poden estar compostos per un màxim de 12 persones i organitzar-se perquè cadascuna d'elles camine a una hora diferent i sempre hi haja un membre del grup en la zona, fins a completar el circuit, "tot i que si són menys hauran d'alternar-se i caminar més". 

"L'objectiu és que sempre hi haja gent caminant, no és una competició, sinó un esdeveniment 100% solidari, encara que al final es reconeixerà a aquelles persones que hagen passat més temps participant", tal com assenyala García, qui apunta que el preu de la inscripció són 5 euros -60 per a grups-, que es donaran íntegrament a ASPANION xiquets amb càncer. També hi haurà fila 0 per a qui no puga assistir i qui ho desitge podrà fer donatius. Les inscripcions per a totes dues proves poden fer-se a A1fsport, Esport 2, Esports Eva, Pirovila, Tangerina, Farmàcia de Lina Vidal i el web www.urbanrunningcastellon.com.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es