Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real inicia la reparació de camins rurals amb un nou material asfàltic que facilita combinar els treballs amb el trànsit

divendres, 21 de desembre de 2018

Treballs de reparació en camins rurals_1

L'Ajuntament de Vila-real acaba d'iniciar la reparació de diferents camins rurals del terme municipal amb un nou material asfàltic que permet reparar qualsevol sot en qüestió de minuts, sense necessitat de tallar el trànsit al 100%, la qual cosa evita generar problemes circulatoris a l'entorn. L'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, han comprovat els avantatges d'aquest producte, en una demostració in situ que han realitzat els treballadors de Serveis Públics sobre els sots del Camí de la Carretera. 

"Vila-real compta amb 150 quilòmetres de camins rurals distribuïts en cinc partides i comptem amb un pla que ens permetrà anar millorant-los a poc a poc íntegrament", explica Valverde, "però mentre eixos treballs arriben, estem començant a usar un producte nou que ens permet atacar alguns problemes puntuals que es donen en alguns vials, de manera que podem anar donant resposta a les necessitats del dia a dia". Tots dos edils han pogut comprovar el funcionament d'aquest material, que es configura com "una solució ideal per a sots de menys d'un metre quadrat", que es treballa en fred, per la qual cosa no és necessari tallar el trànsit al 100% o disposar de maquinària pesada. El material s'aboca directament sobre el sot, es treballa de manera manual i en qüestió de minuts queda ferm i totalment transitable.

"Aquesta solució amb un material innovador, del qual s'han adquirit 7.200 quilos, ens permet anar escometent xicotetes reparacions, al mateix temps que es realitzen grans actuacions en vials que estan més deteriorats", explica Benlloch. "L'àrea de Serveis Públics compta amb un pressupost anual de 200.000 euros per a aquestes reparacions puntuals, a les quals se sumen les obres de major envergadura, algunes d'elles contractades ja per a començar al gener en aquells camins on més es necessita", indica. "Totes les intervencions estan pactades i dialogades amb el Consell Agrari, que ha entés perfectament que els problemes no se solucionen en dos dies", puntualitza.

"Nosaltres no anem a mentir als ciutadans; es necessiten temps i diners perquè tot estiga en estat de revista i per a això hem planejat un full de ruta de tres o quatre anys que permetrà arribar a tots els camins del terme municipal", assegura el munícip, qui destaca el paper que jugarà la ronda Sud-oest, una vegada executada, ja que "evitarà el trànsit pesat d'alguns camions industrials que transiten per vies rurals, ja que generen molt desgast i, per tant, contínues reparacions". 

Per la seua part, Valverde indica que algunes partides, com la de Solades, estan pràcticament finalitzades i unes altres amb major quilometratge, com Madrigal, necessitaran més treball. "Tenim diversos projectes pendents, dialogats amb el Consell Agrari, per a donar solució a alguns camins que estan molt malament, com el de Mas de Frares i Palleter, que començaran al gener, o Santa Cecília i el camí de servei de l'AP-7, ja contractats", afirma. "Són camins que suporten un gran trànsit pesat i cal posar un ferm més resistent, però mentrestant usarem les eines al nostre abast", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Treballs de reparació en camins rurals
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es