Inici -> └rees -> Normalitzaciˇ LingŘÝstica -> NotÝcies

El Bus de la Llengua arriba a Vila-real del 10 al 14 de gener amb tallers, contacontes i activitats per a la promociˇ del valenciÓ

tornar Imprimir

dijous, 3 de gener de 2019

Sala de premsa, Normalitzaciˇ LingŘÝstica

Santi Cortells presenta el Bus per la Llengua

El Bus de la Llengua arriba a Vila-real del 10 al 14 de gener amb tallers, contacontes i activitats per a la promociˇ del valenciÓ

La campanya institucional de promociˇ del valenciÓ de la Generalitat, Sempre teua. La teua llengua arribarÓ a Vila-real de la mÓ del Bus de la Llengua, que s'instalĚlarÓ aquest mes de gener al carrer de la Mare Maria Rosa Molas (entre la BUC i el colĚlegi de la Consolaciˇ), amb tallers i activitats per als alumnes dels centres educatius i p˙blic en general. La Regidoria de Normalitzaciˇ LingŘÝstica colĚlabora amb la campanya amb activitats complementÓries, com un contacontes, una xarrada sobre la situaciˇ del valenciÓ en el sector audiovisual i l'exposiciˇ "El valenciÓ al cinema".

El regidor de Normalitzaciˇ LingŘÝstica, Santi Cortells, ha presentat la campanya, que persegueix afavorir el coneixement i l'˙s social de la llengua. "Amb aquestes accions, es pretÚn incrementar el nombre d'usuaris i els usos en els parlants, i alhora incrementar el prestigi social de la nostra llengua. En definitiva, que ens sentim orgullosos de tenir el valenciÓ com a llengua oficial", assenyala. Amb aquest objectiu, el Bus de la Llengua s'instalĚlarÓ els dies 10, 11, 12 i 14 de gener de 2019 a Vila-real, amb cinc tallers de promociˇ de l'˙s del valenciÓ adrešats a diferents cicles educatius i coordinats per dues monitores que acompanyaran els alumnes dels centres de la ciutat en grups de 30. L'alumnat visitarÓ el Bus els dies 10, 11 i 14, mentre que el dissabte 12 de gener les famÝlies i el p˙blic en general el podran visitar lliurement de 10.00 a 14.00 hores. Per a aquesta jornada s'ha programat tambÚ l'espectacle familiar El bagul fantÓstic (12.00 hores), de Rosabel Canˇs.

La Regidoria de Normalitzaciˇ LingŘÝstica, a mÚs, complementarÓ les activitats del Bus de la Llengua amb un contacontes en valenciÓ a cÓrrec de Rosabel Canˇs paralĚlel a les visites dels escolars, adrešat als alumnes de primÓria. Per als cicles de secundÓria i batxillerat, s'ha programat una xarrada sobre la situaciˇ del valenciÓ en el sector audiovisual (doblatge i subtitulaciˇ). La sessiˇ, a cÓrrec de Frederic Chaume, catedrÓtic del Departament de Traducciˇ i Comunicaciˇ de la Universitat Jaume I, tindrÓ lloc el dijous 10 de gener, a les 12.00 hores, a la BUC. A mÚs, del 7 al 20 de gener, tambÚ a la BUC, es podrÓ visitar l'exposiciˇ źEl valenciÓ al cinema╗, cedida per la Plataforma per la Llengua.

Descàrrega dĺarxius

Descargar archivo

Cartell del Bus per la Llengua
Tipus d'arxiu: PDF | ValenciÓ

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es