Inici

Manuel Abella, Núria Chabrera i el CPEE La Panderola, Premis Poble 2019

tornar Imprimir

dilluns, 7 de gener de 2019

Sala de premsa, Cultura

Presentació dels Premis Poble 2019

Manuel Abella, Núria Chabrera i el CPEE La Panderola, Premis Poble 2019

El músic Manuel Abella, la gerent de cooperativa agrícola Núria Chabrera i el Col·legi d'Educació Especial La Panderola han sigut reconeguts amb els Premis Poble 2019. El director de la revista que dona nom als guardons, Juanjo Clemente, i el regidor de Cultura, Eduardo Pérez, han presentat aquest matí la nova edició de la gala, la 19a, que tindrà lloc el divendres 8 de febrer amb importants sorpreses i espectacle a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. 

Entre altres qüestions, aquesta edició dels premis servirà per a estrenar Quan Vila-real era poble, una peça inèdita de Rafael Beltrán -Fill Predilecte de la ciutat i Premi Poble 2002- amb lletra del poeta i redactor de Poble Antoni Pitarch, que serà interpretada per la Coral Sant Jaume. L'obra és una peça per a cor mixt a quatre veus que recorda el Vila-real d'abans -societat, oficis, carrers, tradicions…- i la ciutat actual i moderna en la qual s'ha convertit. Els Dolçainers i Tabaleters del Trull, el Grup de Danses El Roser o Pepa Cases i els alumnes de l'Escola Municipal de Dansa (EMD) són altres de les actuacions previstes en la gala cultural, que tornarà a comptar amb l'actuació del mag Yunke. 

"Els Premis Poble són una aposta ferma per la cultura local. Des de fa 19 anys, aquesta cita s'ha caracteritzat per l'estima a Vila-real i per la recuperació dels nostres costums i tradicions is'ha convertit en una cita obligada en les festes fundacionals de la ciutat", valora Pérez. Clemente, per part seua, ha agraït a l'Ajuntament i entitats col·laboradores el suport per a fer possible el primer esdeveniment de reconeixement a persones i col·lectius que es distingeixen pels seus triomfs i per les seues aportacions a la vida col·lectiva del municipi.

CPEE La Panderola. Pels quasi 40 anys de treball a favor de la normalització, la integració i la inclusió en el sistema educatiu dels xiquets amb necessitats especials que han beneficiat al voltant de 300 alumnes. El centre es caracteritza per ensenyar l'alumnat a ser persones preparades per a estar incloses en la societat del seu entorn més proper.

Núria Chabrera Ibáñez. Per ser l'única directora gerent d'una cooperativa agrícola a la província de Castelló i ser de les poques dones que està al capdavant de la gestió d'una entitat agrícola a l'Estat espanyol. L'enginyera tècnica agrícola ha realitzat projectes a l'Institut Valencià d'investigacions Agràries (IVIA) i en l'actualitat és la màxima responsable de la gestió, comercialització i de la qualitat de fruita. Un treball avalat per diversos premis a l'exportació i a l'empresa en la qual treballa, Real Export, que compta amb una producció al voltant dels 18 milions de quilos de cítrics per campanya i amb més de 400 treballadors. 

Manuel Abella Férriz. Per ser un dels millors mestres de guitarra del país. El catedràtic numerari del Conservatori Superior de Música Rafael Orozco de Còrdova ha sigut director de l'esmentat centre docent i ha impartit cursos en festivals internacionals, en ciutats i conservatoris. Ha format part com a jurat dels millors concursos de guitarra d'arreu del món i també com a president del tribunal a les oposicions d'accés a càtedra a la Comunitat d'Andalusia. 

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es