Inici -> L'Ajuntament i tu

Benlloch reforça Esports i Salut amb la dedicació exclusiva de Serralvo i assigna la gestió de la neteja a Serveis Públics

tornar Imprimir

dimecres, 9 de gener de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch anuncia la remodelació de govern

Benlloch reforça Esports i Salut amb la dedicació exclusiva de Serralvo i assigna la gestió de la neteja a Serveis Públics

Una vegada aprovat el Pressupost Municipal i reequilibrat els comptes després "d'un 2018 pèssim", pel pagament d'herència del PP i la nova Llei de contractes, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat hui mateix una mínima remodelació de govern destinada a reforçar dues àrees de gestió que s'han vist particularment afectades per les dificultats del passat exercici i l'increment de l'activitat a la ciutat. Es tracta de l'àrea de neteja, que passa a dependre de Serveis Públics Vila-real i el seu regidor, Francisco Valverde, i de l'àrea d'Esports i Salut, que a partir d'ara exercirà amb dedicació exclusiva el regidor Javier Serralvo. Per a això, la Regidoria de Festes passa a dependre de Diego A. Vila. La remodelació també permetrà reforçar la figura del portaveu municipal -Serralvo-, amb la idea de "millorar l'explicació de les polítiques municipals, enfront de les mentides contínues de l'oposició", valora Benlloch. 

"El 2018 ha sigut un any pèssim, molt complicat, en el qual hem hagut de pagar 9 milions d'euros -4 del conveni de les Dominiques, després de l'estalvi de 2 milions per a les arques locals, i altres 5 d'expropiacions- dels empastres i herència que va deixar el Partit Popular a Vila-real. A aquestes situació, se suma l'entrada en vigor d'una nova Llei de contractes que ha dificultat molt el nostre model de ciutat i d'aposta per l'empresa local", argumenta Benlloch. "Ara que, amb l'aprovació del pressupost, hem aconseguit una estabilitat i reequilibrar els comptes, era la nostra obligació escometre unes lleugeres modificacions en el govern que ens permetran actuar en dues àrees que considerem fonamentals i que, a causa d'aquesta situació i de l'increment exponencial de l'activitat a la ciutat, no han funcionat tan bé com ens agradaria: la neteja i Esports i Salut", afegeix.

Per a reforçar aquesta segona àrea, Benlloch ha alliberat el seu regidor, Javier Serralvo, de l'àrea de Festes, que a partir d'ara gestionarà, en contacte directe amb la Junta de Festes, Diego A. Vila. "Esports i Salut és una de les nostres marques, un eix estratègic de futur de Vila-real pel qual hem apostat molt fort, aconseguint que la pràctica de l'esport a la nostra ciutat no siga un luxe d'uns pocs. Però és cert que, en l'últim any, s'han produït algunes distorsions, sobretot mogudes per la nova Llei de contractes, que ha obligat a modificar alguns serveis que es presten a la ciutadania. És important, doncs, que Serralvo se centre a partir d'ara a continuar reforçant aquesta àrea vital per a la ciutat", detalla. A més, Javier Serralvo mantindrà també el càrrec de portaveu de l'equip de govern. "Aquesta és una altra àrea que reforçarem a partir d'ara, perquè no consentirem que les mentides contínues de l'oposició queden sense resposta. Per això, incidirem en el paper del portaveu municipal per a explicar les polítiques locals als veïns i desmentir totes aquestes falsedats", agrega.

L'altra àrea de gestió que es veurà afectada pel canvi és la neteja viària i recollida de residus, que fins ara depenien de Proximitat (Diego A. Vila) i Contractació (Anna Vicens). Amb els canvis aprovats hui, neteja passa a formar part de la cartera de Serveis Públics, dirigida per Francisco Valverde. "Vila-real no està tan neta com ens agradaria. La millora de l'economia, que ha col·locat la ciutat com la població de més de 40.000 habitants amb menor atur de la Comunitat, i el major dinamisme social, ha afectat la neteja dels nostres carrers. A través de la campanya Vila-real + neta, hem pogut fer un diagnòstic de la situació i, ara que tenim totes les dades, és moment d'incorporar aquest servei al departament d'SPV, que s'encarrega també d'altres àrees de manteniment urbà. D'aquesta manera, a més, incrementem la distància d'aquest servei de l'àrea de Contractació per afavorir el seu control i seguiment", argumenta l'alcalde. 

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es