Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local posa 86 conductors a disposició judicial el 2018 per conduir ebris, sense permís o negar-se a les proves d'alcohol i drogues

dissabte, 12 de gener de 2019

La Policia Local de Vila-real ha posat a disposició judicial durant 2018 un total de 86 conductors per presumptes delictes contra la seguretat viària. No disposar de permís de conducció, negar-se a sotmetre's a les proves d'alcohol i drogues o, principalment, conduir sota la influència de l'alcohol, són les principals causes de les detencions practicades durant el passat exercici. 

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents, formada per 12 agents especialitzats en la matèria i equipada amb recursos tècnics específics, és l'encarregada d'instruir aquest tipus d'atestats. Segons el balanç d'activitat d'aquesta unitat, un total de 58 casos dels 86 posats a la disposició judicial per delictes contra la seguretat viària correspon a persones que conduïen sota els efectes de l'alcohol, seguits de 16 que no tenien el corresponent permís de conducció, sis que es van negar a sotmetre's a les proves d'alcohol i drogues i altres tres per conducció temerària. Dues persones van ser detingudes per conduir sota els efectes d'estupefaents i una per imprudència greu amb resultat de lesions.

La Policia Local recorda que, segons l'Institut Nacional d'Estadística, a la Comunitat Valenciana un de cada quatre il·lícits penals corresponen a aquest tipus de delictes, la competència investigadora dels quals recau, en nucli urbà, en les policies locals. Les penes previstes són de tres mesos a un any de presó, en funció del delicte, multes de fins a dotze mesos o treballs en benefici de la comunitat fins a 90 dies, a més de la retirada del permís de conducció d'un a quatre anys.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es