Inici -> Àrees -> Turisme  -> Notícies turisme

El centre d'interpretació de la basílica i el 400é aniversari de la beatificació de sant Pasqual seran els eixos de l'aposta de Vila-real pel turisme religiós el 2019

tornar Imprimir

dijous, 24 de gener de 2019

Sala de premsa, Turisme

Presentació de Vila-real a Fitur 2019_2

El centre d'interpretació de la basílica i el 400é aniversari de la beatificació de sant Pasqual seran els eixos de l'aposta de Vila-real pel turisme religiós el 2019

El quart centenari de la beatificació de sant Pasqual i la creació del primer centre d'interpretació de la basílica marcaran la línia d'actuació estratègica en el projecte de turisme religiós de Vila-real durant 2019. El regidor de l'àrea, Diego A. Vila, ha presentat aquest matí el projecte local en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid, en la qual la ciutat torna a estar present, a l'estand de la Comunitat Valenciana i sota el paraigua del Patronat Provincial de Turisme.

"Vila-real ha demostrat que és una ciutat referent en el turisme religiós, un àmbit que té en el conjunt del monestir i basílica de Sant Pasqual l'eix central sobre el qual pivota un projecte ric en patrimoni, cultura, art, història i espiritualitat", assenyala Vila. L'església arxiprestal Major Sant Jaume (BIC), la casa-museu de Llorens Poy, l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia o la Setmana Santa local, declarada d'interés turístic provincial i una de les més antigues de la Comunitat, són uns altres dels elements que nodreixen el posicionament líder de Vila-real en aquest sector.

La commemoració del 400é aniversari de la beatificació del patró de la ciutat comptarà amb l'estrena de la segona part del documental Passos de Sant Pasqual, centrat en aquesta ocasió en el conjunt de basílica, convent i capella reial, obra de l'artista i Fill Predilecte de Vila-real Vicente Llorens Poy. A més, també s'editarà un llibre sobre la presència del frare alcantarí i la seua relació amb la cuina, es programaran noves actuacions musicals a la basílica entre maig i setembre i es potenciaran les visites guiades al conjunt. Un dels moments més esperats del quart centenari arribarà el 23 de febrer, quan, en el marc de les Festes Fundacionals, s'estrenarà l'òpera Bienaventurado Pascual, obra del compositor i Fill Predilecte Rafael Beltrán Moner, amb textos de l'escriptor i historiador Jacinto Heredia.

"La programació al voltant del 400é aniversari de la beatificació de sant Pasqual es complementa amb les diferents actuacions que, des de la Fundació de Sant Pasqual, l'Ajuntament i la Diputació, s'estan duent a terme per a millorar el recinte i l'atenció als visitants que acudeixen setmanalment a conéixer aspectes com la campana de volteig més gran del món", recorda el regidor de Turisme. Entre les actuacions en marxa, destaca la remodelació de la façana del monestir, amb la decoració de les fornícules, o la creació, a l'antiga sala de reunions, d'un centre de recepció de visitants, que donarà la benvinguda als turistes amb la projecció d'audiovisuals. Aquesta obra, finançada per la Diputació, té un pressupost de 70.000 euros. A més, l'Ajuntament actuarà en la millora del cor i el nàrtex.

"No podem deixar a un costat la Setmana Santa, en la qual podrem gaudir des de les processons amb les imatges i talles de gran valor de les nostres confraries, tamborades provincials, local i de dones, el pregó musical o l'acte sacramental Laqvima Vere", agrega Vila, qui recorda que l'estratègia turística passa també per la consolidació de les marques de Ciutat de la Salut i l'Esport, Ciutat Educadora, Ciutat de la Ciència i la Innovació o Ciutat de Congressos, Festivals i Esdeveniments. En aquest últim àmbit, Vila-real entra enguany en la xarxa de festivals de la Generalitat, Mediterranean Musix, de la mà de FEN Festival.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de Vila-real a Fitur 2019 Presentació de Vila-real a Fitur 2019_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es