Inici

Vila-real col·labora amb Conquistando Escalones amb 10.000 euros per a la investigació d'una cura per a la distròfia muscular de cintures 1F

tornar Imprimir

dissabte, 26 de gener de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

Signatura del conveni amb Conquistando Escalones

Vila-real col·labora amb Conquistando Escalones amb 10.000 euros per a la investigació d'una cura per a la distròfia muscular de cintures 1F

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el president de l'Associació Conquistando Escalones, Abrahán Guirao, han signat el conveni de col·laboració amb el qual el consistori aportarà 10.000 euros a la investigació promoguda per l'entitat vila-realenca per a trobar una cura a la distròfia muscular de cintures tipus LGMD-1F, una malaltia muscular hereditària i degenerativa que fa que la família que la pateix siga immune al VIH. L'acord anual -el primer que l'Ajuntament signa amb ACE- se suma a altre tipus de col·laboracions que el consistori presta a l'entitat en els múltiples esdeveniments solidaris que organitza. Entre ells, l'associació prepara el 15 de març la gala Músics Valencians per la Ciència, al Palau de la Música de València. 

"Vila-real és una ciutat que cuida dels seus i que es cuida, una ciutat solidària de la qual ens sentim tremendament orgullosos, que respon sempre als esdeveniments que promou ACE per a recaptar fons per a la investigació. Però tota ajuda és poca; per això, amb aquest conveni, que signem per primera vegada el 2019 amb la intenció d'anar ampliant-lo, volem col·laborar des de l'Ajuntament, en la mesura de les nostres possibilitats, a l'importantíssim treball que estan fent els set grups d'investigació científica amb els quals treballa Conquistando Escalones", valora Benlloch. L'acord s'incorpora, d'aquesta manera, a "l'aliança amb la societat" impulsada per l'equip de govern local, a través de convenis de col·laboració amb més de 60 entitats locals.

"Malgrat totes les dificultats que travessem, pagament de nou milions d'euros només l'any passat en expropiacions i resolucions urbanístiques herència dels governs del Partit Popular, no solament mantenim sinó que reforcem aquesta aliança amb la societat, pilar fonamental del model de ciutat dinàmica, generadora d'oportunitats i centrada en les persones pel qual treballem", argumenta l'alcalde, qui ha felicitat també a Conquistando Escalones per la concessió del Premi 20 de Febrer. 

Per la seua part, Guirao ha volgut agrair a la ciutat de Vila-real i l'Ajuntament la seua col·laboració, com "un dels principals motors que fan possible la recaptació de fons per a la investigació, a través del suport logístic, d'organització, difusió o el suport econòmic, a partir d'ara també directe gràcies a aquest conveni". El president d'ACE avança que l'associació continuarà impulsant en els pròxims mesos noves activitats per a donar a conéixer la malaltia que pateix aquesta família vila-realenca i recaptar fons per a aconseguir els 200.000 euros anuals que es necessiten per a finançar els set grups d'investigació internacionals que treballen en aquests moments en la cerca d'una cura per a la malaltia i el VIH. 

Entre ells, Conquistando Escalones recalarà en el mes de març al Palau de la Música de València, amb la gala solidària Músics Valencians per la Ciència, en la qual també col·laborarà el consistori. Spanish Brass, Al Tall, Vicent Torrent, Amores, Orfeó Valencià, B3 Brouwer Trio, Quintet Casulana, Porpra Pansa, Rascanya i Eduardo Benetó amb Enric Ribes Martorell pujaran a l'escenari de la sala Iturbi del Palau el 15 de març a les 19.30 hores. Les entrades tenen un preu, donatiu, de 12 euros i poden adquirir-se a les taquilles del Palau de la Música, el web del Palau i servientradas.com.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es