Inici

El Ple aprova per unanimitat la comissió que crearà una norma de convivència amb els casals i penyes

tornar Imprimir

dimarts, 29 de gener de 2019

Sala de premsa

Ple 29-1-2019

El Ple aprova per unanimitat la comissió que crearà una norma de convivència amb els casals i penyes

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat aquest matí, amb la unanimitat de tots els grups polítics, la creació de la Comissió Informativa Especial per a Regulació de la Normativa de Convivència amb les Penyes, amb la qual el consistori vila-realenc pretén aconseguir el consens polític i social necessari per a donar resposta a la problemàtica de molèsties de les penyes durant tot l'any. La comissió estarà constituïda formalment per 13 membres dels grups polítics, en proporció a la representació plenària, i a ella es convidarà a participar als col·lectius implicats, com ara penyes, Junta de Festes o veïns.

"La problemàtica de les penyes és una qüestió d'Estat de l'àmbit local i, per això, vull agrair especialment la unanimitat dels grups a l'hora d'abordar aquesta situació amb voluntat de consens. Entre tots, hem de dotar-nos d'una normativa eficaç que permeta compaginar el paper indispensable de les penyes com a motor de les festes, social i cultural, amb el descans dels veïns", valora Benlloch.

També per unanimitat s'ha aprovat el nomenament de Carmen Rubert com a reina de les festes de 2019, amb les dames Àgata Martínez, Bárbara Martínez, Isabel González i Tania Ripollés, i dels fills predilectes de la ciutat Angelina Abad, Francesc Tàrrega, José Ortells i Dolores Cano. El Pla de Comunicació 2019 i la pròrroga del contracte de neteja viària són unes altres de les mesures aprovades en el Ple de gener, que ha aprovat la sol·licitud de delegació de competències del programa Edificant per a la millora dels col·legis de la ciutat, incorporant el Centre d'Educació Especial la Panderola als col·legis Concepció Arenal, Pasqual Nácher, Escultor Ortells i José Soriano. 

En assumptes d'urgència, s'ha aprovat també un suplement de crèdits 1.527.076 euros per a l'execució dels projectes de reindustrialització del Molí Nou, Miralcamp, carretera d'Onda i camí de les Voltes, finançats per l'Ivace. La inversió s'ha previst finançar amb una operació de préstec de manera inicial, si bé se sufragarà amb recursos propis "si finalment no tenim cap sorpresa urbanística més i podem fer front a les obres amb els estalvis", detalla la regidora d'Hisenda, Sabina Escrig. Aquesta operació s'aprova per a fer front als projectes de reindustrialització, a causa de la "impossibilitat material" de complir els terminis fixats per l'Ivace i per a no perdre les ajudes de l'organisme autonòmic per a la totalitat de les obres. "Continuarem treballant amb la Generalitat per a trobar solucions i que aquesta part es finance també a través de l'Ivace", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es