Inici

La Cātedra d'Innovaciķ Cerāmica promourā la igualtat en la cičncia amb un programa pioner de tallers el 2019

tornar Imprimir

dijous, 31 de gener de 2019

Sala de premsa, Ajuntament, Innovaciķ

Presentaciķ de la Cātedra d'Innovaciķ Cerāmica en Cevisama 2019_2

La Cātedra d'Innovaciķ Cerāmica promourā la igualtat en la cičncia amb un programa pioner de tallers el 2019

Impulsar la igualtat en la cičncia, destacant el paper de la dona i afavorint la feminitzaciķ del sector científic i tecnolōgic, és la meta que s'ha proposat la Cātedra d'Innovaciķ Cerāmica Ciutat de Vila-real de cara a l'any 2019. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, el vicerector d'Investigaciķ de l'UJI, Jesús Lancis, i el director de la Cātedra, Juan B. Carda, han donat hui les principals pinzellades del programa d'actuacions de l'entitat de cara a aquest exercici, en la presentaciķ de les dades de Destaca 2018 durant la fira de la cerāmica Cevisama.

La presentaciķ, celebrada a l'estand de la Diputaciķ de Castellķ en la fira, ha desgranat les principals dades de l'última ediciķ de la fira de transferčncia tecnolōgica, celebrada al novembre al Centre de Congressos, Fires i Trobades: més de 7.500 visites, 2.200 escolars en l'apartat de Divulgaciķ, 30 ponents internacionals i 50 expositors d'empreses, start-ups i centres d'investigaciķ avalen la consolidaciķ de Destaca com la principal fira científica del territori i, fins i tot, una de les referčncies del sector en l'āmbit internacional. 

"Hi ha molt d'interés fora de les nostres fronteres pel model que hem impulsat des de la Cātedra d'Innovaciķ Cerāmica Ciutat de Vila-real de l'UJI i fins i tot recentment hem estat, convidats pel Govern del Marroc, explicant el treball que fem des de la Cātedra i Destaca per al foment de la innovaciķ a través de la connexiķ entre cičncia i empresa i l'impuls de vocacions científiques", assenyala Benlloch, qui valora que el treball desenvolupat en aquest āmbit -amb la marca Ciutat de la Cičncia i la Innovaciķ des del 2011 i la presidčncia de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovaciķ- és també factor clau en la reducciķ de la desocupaciķ, fins a colˇlocar a Vila-real com la ciutat amb menys atur de la Comunitat. En la mateixa línia s'ha pronunciat el vicerector d'Investigaciķ de l'UJI, qui ha valorat la importāncia de Destaca i la Cātedra Cerāmica per a la transferčncia del coneixement acadčmic a l'empresa. 

Per a continuar avanįant en aquesta línia, el director de la Cātedra ha desgranat algunes de les activitats de la programaciķ de 2019, entre les quals destaca una nova ediciķ de Destaca en Ruta. "Algunes poblacions de la província s'han interessat per aquest esdeveniment dinamitzador de la innovaciķ en el territori que vam encetar el 2017 a Vinarōs. Estem valorant les diferents solˇlicituds i activitats a realitzar, que es duran a terme abans de l'estiu", avanįa Carda. El programa de divulgaciķ científica Rādio-Cičncia, una jornada i un concurs sobre Big Data, en colˇlaboraciķ amb l'empresa Nunsys, la commemoraciķ de l'Any Internacional de la Taula Periōdica dels Elements Químics, un programa de televisiķ de divulgaciķ científica i Somnis de fang, un documental en colˇlaboraciķ amb Endora Produccions sobre els últims terrissaires de la Comunitat, sķn algunes de les línies d'actuaciķ de la Cātedra per a enguany. "I, per descomptat, comencem ja a planificar la quarta ediciķ de Destaca, el 2020, en la qual ens hem marcat com a objectiu impulsar la figura de les dones en la cičncia", afegeix. 

"Les dades sobre la masculinitzaciķ del sector científic no deixen lloc a dubtes: a Espanya, només un 7% de xiquetes vol ser científica i les dones a penes suposen el 39% del personal investigador", assenyala Benlloch. La Cātedra s'ha plantejat enguany contribuir a revertir aquestes dades i afavorir les vocacions científiques en les dones, perseguint així la igualtat en la cičncia. Per a aixō, avanįa l'alcalde, es posarā en un marxa un programa pioner de tallers enfocats específicament a les xiquetes.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentaciķ de la Cātedra d'Innovaciķ Cerāmica en Cevisama 2019_1 Presentaciķ de la Cātedra d'Innovaciķ Cerāmica en Cevisama 2019
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadā Venta d'entrades Accés a la seu electrōnica interior Banner Cita Previa
Plaįa Major s/n. 12540 Vila-real (Castellķ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciķ de notificacions: notificaciones@vila-real.es