Inici

Abandonen un abocament il·legal al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars amb informació personal

tornar Imprimir

dimecres, 6 de febrer de 2019

Sala de premsa, Medi Ambient

Abocador il·legal en el Millars_4

Abandonen un abocament il·legal al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars amb informació personal

La guarderia rural del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, ha trobat un nou abocament il·legal format per estris i objectes domèstics d'una cuina particular. L'abocament ha sigut abandonat al marge esquerre del riu, concretament al costat de la Casa de les Reixes, al terme municipal d'Almassora. 

Les deixalles han aparegut amuntonades i ben visibles en plena via verda, concretament prop de l'assut de les Revalladores, per on cada dia transiten desenes de persones per a passejar o fer esport. Els fems dipositats de forma il·legal en ple paisatge protegit provenen de la cuina d'alguna persona que ha decidit renovar-la completament i abocar-la en un lloc prohibit, ja que a més de la informació de caràcter personal hi havia una nevera, una rentadora i altres electrodomèstics. 

«L'abocament es va produir durant el cap de setmana, probablement durant la nit. Són estris de cuina com ara botelles, plàstics, ganivets, culleres, armaris, una nevera, i tot allò que podem trobar en una cuina. Nosaltres ho vam trobar dilluns i vam informar la Policia Local d'Almassora, ja que vam veure que entre les deixalles hi havia abundant documentació de caràcter personal amb adreces postals que permetia descobrir l'infractor. Vam alçar l'acta i a hores d'ara els agents locals d'Almassora estan investigant. A hores d'ara l'abocament és més xicotet perquè hi ha gent que s'ha acostat al riu per a arreplegar totes les coses de valor o la ferralla que ha pogut. El lloc està ubicat molt a prop de la població i a més és una ruta molt transitada», ha afirmat un dels guardes rurals del Consorci riu Millars. 

El Consorci Gestor ha tramitat la denúncia per abocament il·legal en una zona protegida a l'organisme sancionador com és la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana. Aquesta infracció considerada molt greu per abocament en espai protegit podria costar una multa molt elevada a la persona o persones responsables d'aquesta.

El Consorci riu Millars recorda que tots els abocaments il·legals fets al Paisatge Protegit de la Desembocadura són perseguits i denunciats, tant per la guarderia rural, com pel SEPRONA de la Guàrdia Civil o pels policies locals dels tres ajuntaments responsables com són Borriana, Almassora i Vila-real. Els infractors s'enfronten a elevades multes econòmiques per abocar il·legalment qualsevol residu o enderrocs a una zona protegida com és el tram baix del riu Millars. El Consorci riu Millars recorda que a Almassora, Borriana, Vila-real o en qualsevol altra ciutat ubicada a prop de l'espai protegit existeixen ecoparcs on es poden dipositar enderrocs i altre tipus de deixalles i també hi ha serveis de recollida de voluminosos.

Galeria multimèdia

Imatges

Abocador il·legal en el Millars_5 Abocador il·legal en el Millars_3
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es