Inici

L'equip de govern de Vila-real reitera la defensa dels interessos de la ciutat en el cas Piaf

tornar Imprimir

dijous, 7 de febrer de 2019

Sala de premsa

Javier Serralvo, portaveu de l'equip de govern_3

L'equip de govern de Vila-real reitera la defensa dels interessos de la ciutat en el cas Piaf

L'equip de govern de Vila-real ha reiterat la defensa dels interessos de la ciutat en el cas Piaf i ha demanat explicacions al PP. Així ho ha fet el portaveu municipal, Javier Serralvo, després de conéixer que el jutge de la causa ha demanat l'obertura de judici oral i manté els indicis de delicte sobre els diferents implicats. El cas Piaf es va destapar el 2011, amb l'arribada del nou equip de govern progressista a l'Ajuntament, quan l'alcalde, José Benlloch, va evitar el pagament de 600.000 euros en factures falses, tal com van acreditar els serveis tècnics municipals. 

"Sempre hem defensat de manera rigorosa els interessos de la ciutat, en cap moment ens hem mogut per venjança, sinó per buscar la veritat", afirma. A més, Serralvo recorda que entre els 600.000 euros que l'exalcalde popular, Juan José Rubert, va intentar endossar a una entitat bancària per al seu pagament a pocs dies de l'entrada del nou equip al govern municipal, es troba "el més flagrant, una factura de final d'obra de la seu de la Policia Local, per valor de 300.000 euros, que no estava acabada". També recorda que en l'anterior legislatura es va obrir una comissió d'investigació en la qual van comparéixer els anteriors responsables polítics del PP, a excepció de Rubert. "Tots apuntaven a Ramón Tomás i aquest culpava a l'alcalde de llavors, que era qui suposadament donava les ordres. Però mai va comparéixer i no es va poder resoldre qui té les responsabilitats, per la qual cosa està en mans de la justícia, que ara obrirà el judici oral", manifesta el regidor. 

Serralvo ha assenyalat que "Piaf era l'única empresa que podia treballar en el manteniment de la ciutat, amb sobrecostos continuats". "Ens agradaria que tot haguera acabat ja, però la justícia és lenta i continuem pagant, huit anys després, una herència nefasta, en forma de sentències i de la trama Piaf", agrega. "Demanem que això, que afecta al PP de l'època -en el qual es trobava el màxim representant actual, Héctor Folgado- que done la cara i que s'explique, que diga el que sap", denuncia. "Per part nostra continuarem defensant que no s'han de pagar eixos diners i esperem que ara que està en mans de la justícia, algú s'anime a donar la cara i ajude a resoldre aquest cas d'una vegada per totes", assevera. 

D'altra banda, Serralvo ha respost a l'última acusació del PP contra l'equip de govern. "Diuen que no invertim prou en Serveis Socials i saben que no és veritat", reitera. "El PP mai s'ha atrevit a criticar la nostra gestió en la matèria, perquè saben que està sent impecable i s'escuden en un informe que es basa en dades generals sense tenir en compte una realitat de Vila-real, com és que tenim, al marge dels Serveis Socials, un apartat en el pressupost destinat a l'aliança amb la societat civil, en el qual s'inclouen convenis amb tot tipus d'entitats que ajuden els més necessitats, com Càritas, Joventut Antoniana, Creu Roja i Sant Vicent de Paül", indica.

L'edil recorda que les ajudes a entitats socials s'han triplicat i fins i tot quadruplicat, passant dels 800.000 euros a més de tres milions d'euros. "Haurien de reflexionar sobre el que feien ells. No entenem aquesta forma de fer política, de tan baix nivell", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es