Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

La Casa de Polo recorre la història del 'llibre de llibres' en l'exposició "Bíblia i cultura"

tornar Imprimir

dijous, 7 de febrer de 2019

Cultura, Normalització Lingüística, Museus, Ajuntament

Inauguració de l'exposició "Bíblia i cultura"

La Casa de Polo recorre la història del 'llibre de llibres' en l'exposició "Bíblia i cultura"

El Museu de la Ciutat Casa de Polo exposa fins al 27 de febrer la mostra "Bíblia i cultura", un recorregut a través de 33 panells per la història del llibre de llibres, les diferents adaptacions, traduccions i curiositats al voltant del text sagrat. Representants de totes les confessions religioses han acudit a l'acte, presidit per l'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells. Els diferents representants religiosos han llegit textos en valencià i s'han intercanviat bíblies en les seues llengües natives de manera simbòlica. L'acte forma part de les Festes Fundacionals i s'inclou dins de les Jornades: Traducció i Literatura Religiosa Medieval, promogudes per la Regidoria de Normalització Lingüística. La jornada ha servit també per a reivindicar la recuperació de l'única pàgina que es conserva, a Nova York, de la Bíblia valenciana, la quarta traducció del llibre sagrat de la història.

En l'acte han participat també el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; Vicent Boscà (editor de la Bíblia en valencià); Gonzalo Soriano (Societat Bíblica i comissari de l'exposició); mossén Nuno-Miguel Carvalho Vieira (delegat d'Ecumenisme del Bisbat de Sogorb-Castelló); parinte Aurelian Stoica (rector de l'església ortodoxa romanesa de Vila-real); Francisco Hilario (pastor evangèlic del Centre Cristià de Vila-real); Alejandro Bustamante (pastor representant de l'església de Filadèlfia); i Mehdi Cherifi (imam de la mesquita de Vila-real).

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de l'exposició "Bíblia i cultura"_1 Inauguració de l'exposició "Bíblia i cultura"_3 Inauguració de l'exposició "Bíblia i cultura"_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es