Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

L'Alberg Municipal de Vila-real s'amplia i millora amb una sala polivalent integrada en l'entorn i major eficiència energètica

divendres, 8 de febrer de 2019

Presentació del proPresentación del proyecto de remodelación del albergue municipaljecte de remodelació de l'alberg municipal

L'Alberg Municipal de Vila-real s'ampliarà pròximament, amb la creació d'una nova sala polivalent, que aprofitarà la terrassa exterior, i amb una remodelació parcial de l'interior per a millorar l'eficiència energètica d'aquest espai tan emblemàtic de la ciutat. Situat al paratge del Termet, el projecte de rehabilitació, modernització i millora de l'alberg es va aprovar el 2018 i s'executarà l'any 2019 sobre la base del Pla 135-2 de la Diputació. 

Amb un pressupost de 166.000 euros, IVA inclòs, el projecte es troba en fase de licitació i s'espera que el pròxim 13 de febrer es presenten les pliques, tal com ha anunciat el regidor de Territori, Emilio Obiol, que, juntament amb l'alcalde, José Benlloch, ha donat a conéixer públicament els detalls de la iniciativa. "S'estan complint els terminis previstos, per la qual cosa esperem que prompte puga ser una realitat aquesta actuació, la primera de diverses fases més per a posar en relleu aquest immoble tan utilitzat per veïns i entitats de Vila-real", apunta.

El projecte preveu remodelar la cuina i el hall, reordenant-ne els usos i incloent-hi un traster, a més de renovar la fusteria per a guanyar en eficiència energètica. També es crearà una xicoteta zona verda al costat de l'entrada i, el més important, la construcció d'un pavelló polifuncional envidrat que ocuparà la terrassa que mira cap a la plaça del Pastoret. "Aquest pavelló està basat en les idees que ens han fet arribar els usuaris", indica Obiol, que destaca que "aquest espai permetrà celebrar actes, presentacions, tallers de treball i tot tipus d'esdeveniments, amb una capacitat per a més de 100 persones". La principal característica d'aquesta sala és que estarà integrada en l'entorn, ja que comptarà amb un sistema de vidrieres que a l'estiu podran estar obertes, però que a l'hivern es tancaran de manera hermètica i, amb el sistema de calefacció corresponent, permetran acollir tot tipus d'actes com ara convivències o reunions de treball. 

"Aquesta solució arquitectònica no suposarà una alteració o impacte estètic de l'edifici, que tindrà molta llum natural", indica l'alcalde, que ha agraït el treball dels serveis tècnics municipals, que "han aconseguit integrar la filosofia que perseguíem amb aquest projecte, emmarcat en un paratge protegit espectacular". "És un edifici emblemàtic, dels anys trenta, pel qual han passat milers de veïns al llarg de la seua història, a través d'entitats de tota mena que organitzen activitats", indica l'alcalde, que demana disculpes i paciència a les associacions que puguen veure's afectades pels treballs. "Les obres sempre són molestes, però són per a bé i esperem que quan vegen el resultat comprenguen el tràmit", manifesta. 

La modernització de l'Alberg Municipal forma part del Pla de millora contínua del Termet. "Quan vam arribar l'any 2011 vam trobar un Termet abandonat i ens vam proposar diferents projectes per a revitalitzar-lo, que estan pràcticament completats, malgrat les dificultats econòmiques i l'herència", recorda. "Esperem que les empreses s'animen a participar en el projecte, que, tot i que senzill, és ambiciós i ens permetrà tenir un alberg per a tot l'any, per a dormir i per a tot tipus d'actes", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentación del proyecto de remodelación del albergue municipal
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es