Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Benlloch reclama a la Generalitat una solució urgent a la dotació de recursos per als alumnes de La Panderola a l'eixida del centre

diumenge, 10 de febrer de 2019

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, sol·licitarà una reunió urgent amb el director general de Diversitat Funcional de la Generalitat, Antonio Raya, per a tractar, conjuntament amb el director del Centre d'Educació Especial La Panderola, Vicent Esteve, i els pares i mares d'alumnes, la necessitat imminent de places públiques que permeten als usuaris del centre continuar amb itineraris assistencials i ocupacionals quan, als 21 anys, han d'abandonar el col·legi. 

"Quan aquests xics i xiques acaben l'etapa escolar a La Panderola, amb 21 anys, hem de garantir els recursos necessaris perquè puguen continuar desenvolupant-se i evolucionant, i oferir també suport a les famílies, ja siga en centres de dia o ocupacionals. No obstant això, la veritat és que en l'actualitat no disposem a Vila-real de suficients places per a garantir una resposta adequada a aquesta situació", lamenta Benlloch. En concret, Vila-real compta en aquests moments amb un centre ocupacional, amb 60 places ja cobertes, i un centre de dia, amb capacitat per a 20 persones, mentre que a La Panderola s'atén uns 60 alumnes de diferents edats, bona part d'ells de Vila-real. "Des de l'Administració, hem d'assegurar des de ja que aquests xavals podran continuar estant atesos de la millor manera possible d'acord amb la seua situació; en cas contrari, estem abocant aquestes famílies a haver de fer front a recursos privats, molt costosos, i desplaçaments en absolut recomanables en aquests casos, o bé a mantenir a casa els seus fills i filles, amb els problemes que això pot suposar per a la qualitat de vida tant dels alumnes com de les famílies", lamenta. En aquests moments, quatre famílies de Vila-real es troben ja en aquesta situació. 

"És urgent oferir ja una solució a aquestes famílies. Des de fa ja mesos s'està treballant, a través de la Regidoria de Serveis Socials, la direcció de La Panderola i l'Associació El Rusc, amb la Generalitat Valenciana per a buscar una eixida, però no hi ha marge ja per a l'espera", adverteix Benlloch. Per aquest motiu, l'alcalde sol·licitarà de manera immediata una reunió amb el director general de Diversitat Funcional.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es