Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real invertirà 621.000 euros per a millorar la connectivitat del polígon de la carretera d'Onda amb l'ajuda de l'Ivace

dimecres, 13 de febrer de 2019

Obiol presenta el polígon de la carretera d'Onda

L'Ajuntament de Vila-real invertirà 621.194,64 euros en els pròxims mesos en la millora i modernització de l'entorn de la carretera d'Onda, gràcies a l'ajuda de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dins de les subvencions que concedeix per a la millora de polígons industrials. Així ho ha anunciat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que destaca que les obres, en procés de licitació i amb una durada d'unes vint setmanes, se centraran especialment en la millora de la connectivitat a través de la urbanització de la zona. 

Els treballs afectaran el tram comprés entre el pont de l'AP-7 i la rotonda que comptarà amb la futura ronda Sud-oest, que es construirà prop del conegut com a pou de la Pau i que unirà l'encreuament que va, d'una banda, fins a la zona del Madrigal i, d'altra banda, fins a la Ciutat Esportiva del Villarreal CF, "per a donar seguretat a aquest espai". Les obres contemplen la construcció de dos col·lectors d'aigües pluvials que permetran controlar les inundacions. També hi haurà una mitjana que separarà tots dos carrils, en la qual s'instal·larà enllumenat i s'aprofitarà per a afegir fibra òptica, xarxa telefònica i tots aquells serveis d'obra civil que es necessiten. 

"Parlem d'un tram deficient, sense enllumenat, amb el ferm deteriorat i sense desaigües, que necessita una acció urgent des del punt de vista urbanístic i de la mobilitat", explica Obiol, que detalla que la mitjana tindrà un metre d'amplitud i que a banda i banda de la carretera -de 3,5 metres en total- hi haurà sengles voreres d'1,5 metres per a vianants. Així mateix, en el costat nord anirà paral·lel un carril bici, de 2,5 metres, separat del vial per un parterre amb arbustos que farà de mitgera. 

"Es tracta d'una actuació suficient, proporcionada a les necessitats i al pressupost i que millorarà i modernitzarà una de les entrades a la ciutat amb major trànsit", destaca l'edil. L'objectiu, tal com assegura, "és integrar i fer més amables aquestes zones industrials, facilitant l'accessibilitat a peu o amb bici als treballadors que es desplacen cada dia a aquestes factories, amb una actuació que tindrà un cost zero per a les empreses, ja que el paguem entre l'Ajuntament i la Conselleria d'Economia, i permetrà oferir una millor imatge dels accessos i eixides de la nostra ciutat". 

Obiol ha anunciat que les obres estan en procés de licitació, per la qual cosa s'espera que comencen dins de la primera meitat d'enguany, i ha demanat disculpes per endavant als usuaris que es veuran afectats, ja que explica que "es generaran alguns problemes, que intentarem que siguen els mínims, però com en qualsevol intervenció caldrà tenir paciència per a després gaudir dels resultats".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es