Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local de Vila-real llança una app mòbil amb el suport de l'àrea metropolitana per a estar més a prop dels usuaris

dijous, 14 de febrer de 2019

Presentació de l'app de la Policia Local

La Policia Local de Vila-real ja té una aplicació mòbil que, sota el nom Mespol, s'integra en la xarxa de l'àrea metropolitana de Castelló, de la qual formen part altres sis cossos de policia, que també compten amb aquesta eina, l'objectiu de la qual és avaluar la percepció de la seguretat ciutadana entre els usuaris, estrényer el vincle i prendre nota d'aspectes a reforçar amb diferents estratègies. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha presentat l'app, acompanyada pel comissari de la Policia Local, Domingo Adán, i l'agent Miguel Ángel Cabezuelo, que ha presentat l'eina interactiva.

A partir d'aquest 15 de febrer es podrà descarregar a través de l'App Store d'Apple i de la Google Play Store en el cas de telèfons i tauletes Android, de manera totalment gratuïta. Una vegada instal·lada, els usuaris es poden registrar amb la seua adreça electrònica, a través de les xarxes socials o, fins i tot, accedir de manera anònima.
"Tan sols és imprescindible l'edat i el sexe de la persona, així com la seua localització, per a conéixer millor què li preocupa del seu barri i el seu entorn en general", explica l'agent. A través d'una enquesta, aquells que descarreguen l'aplicació podran mostrar el seu grau de satisfacció amb la Policia, com perceben la seguretat ciutadana en la seua àrea i ordenar aquells problemes que els preocupen més. "Mitjançant aquestes dades s'elabora un mapa de sensacions que nosaltres avaluem, amb l'objectiu de determinar si es necessita alguna mesura especial o alguna actuació concreta en la zona", indica. 

A més, aquesta eina no només oferirà enquestes periòdiques als usuaris, sinó que llançarà notificacions sobre seguretat ciutadana, esdeveniments que s'estiguen celebrant i la informació corresponent -com talls de carrers i altres incidències- i notes d'interés relacionades amb fets de gran rellevància. "En l'episodi de la gota freda les xarxes socials van ajudar a difondre ràpidament el missatge que se suspenien les classes, la qual cosa també es notificarà ara a través d'aquesta aplicació", assenyala Cabezuelo. 

Domingo Adán assegura que "gràcies a aquest element podem tenir una visió major de la percepció dels veïns i reduir la incertesa a l'hora d'actuar, organitzar dinàmiques de treball i mesures actives i passives per a millorar la convivència i, en definitiva, establir accions adequades per a donar la resposta que requereixen els ciutadans". En aquest sentit, també destaca "aquest mapa de sensacions que s'elabora es contrasta posteriorment amb dades sòlides i es contextualitza per a obtenir una impressió el més fiable i objectiva possible" i afig que l'aplicació personalitza les enquestes segons el rang d'edat dels usuaris, "de manera que tenim un ampli ventall". 

Per part seua, Gómez anuncia que les associacions de veïns rebran sessions informatives sobre l'aplicació en les quals s'ensenyarà els residents a fer ús de l'aplicació, al mateix temps que destaca la importància de comptar amb el paraigua de la policia metropolitana, ja que "és importantíssim compartir inquietuds i treballar de manera conjunta per a continuar millorant l'actuació policial en els nostres municipis".  "Amb aquesta app aconseguim un objectiu com és garantir la participació ciutadana, millorar la transparència i tenir una avaluació contínua del servei que s'ofereix, prenent nota del que preocupa la gent i fent que tothom s'implique", explica i anima els veïns a descarregar i compartir aquesta eina.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es