Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil de Vila-real impulsa el projecte Identifica per a evitar la pèrdua de menors en esdeveniments multitudinaris

dimarts, 19 de febrer de 2019

El Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real acaba de llançar el projecte Identifica, que pretén conscienciar els pares amb xiquets menuts perquè s'acostumen a portar identificats els seus fills quan acudeixen a un esdeveniment multitudinari. Per a això, s'ha enviat una missiva a tots els col·legis i pasquins amb informació sobre la iniciativa, que pretén facilitar la localització immediata dels progenitors, en el cas de trobar-se un xiquet extraviat durant el seu servei. 

El responsable del servei municipal, Ismael Solsona, explica que "és molt habitual que en llocs on hi ha molta activitat o esdeveniments amb molta afluència de persones, els més menuts es despisten dels seus tutors i per nerviosisme no recorden les seues dades o el telèfon dels seus pares". "La idea és guanyar en tranquil·litat amb un simple gest, abans d'eixir amb els nostres fills a qualsevol esdeveniment i passa per col·locar el nom dels seus fills amb un número de telèfon en un adhesiu a l'esquena -en la part interior de la roba-, en la solapa de la part de dalt d'una peça o en un transfer amb aquestes dades a l'interior de la caçadora", assenyala. "D'aquesta manera, si un membre de Protecció Civil o de la Policia Local troba un xiquet perdut entre la multitud, serà més fàcil trobar els seus pares, ja que només amb mirar en la solapa de la part superior de la seua roba podrem ajudar-lo", indica.

Per a Solsona "és un simple costum que accelera el procés de retornar la normalitat al xiquet extraviat i als seus pares, a més de facilitar el treball dels rescatadors". "Realitzant aquest xicotet esforç, en pocs minuts es podran retrobar i evitar passar una mala estona". La carta s'ha enviat als directors dels col·legis per a sol·licitar la seua col·laboració i que facen arribar el missatge als pares, especialment en el cas de xiquets menors de huit anys. Els pasquins s'estan lliurant ja tant per a infantil, com en el cas d'alumnes de primer i segon de primària. 

"Per a comprovar que aquest costum s'expandeix a Vila-real, proposem l'assistència a la Jornada de Portes Obertes d'Emergències i Seguretat Pública, que se celebra aquest dissabte 23, de 10.00 a 17.00 hores al costat del pàrquing de Carrefour", assegura, "serà un bon moment per a conéixer si ja hi ha pares sensibilitzats amb el projecte i, als assistents que porten els seus fills amb el distintiu, se'ls agrairà la unió a aquesta causa i els regalarem una polsera que compleix amb la mateixa finalitat", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es