Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

La Comunitat de Regants de Vila-real celebra els 150 anys amb una extensa programació

dimarts, 19 de febrer de 2019

Presentació del 150é aniversari de la Comunitat de Regants

La Comunitat de Regants de Vila-real celebrarà durant l'any 2019 el seu 150é aniversari i, per a això, ha preparat un ampli programa d'activitats. El president de l'entitat, Pasqual Broch, juntament amb l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, ha anunciat a la Casa de l'Assut l'efemèride, que celebrarà la festa principal el 4 d'octubre, el mateix dia que es compliran els 150 anys.

"En un any tan especial per a nosaltres, ens volíem obrir a la societat i que aquesta relació tan necessària entre la Comunitat de Regants i el poble de Vila-real i els seus voltants es continue reafirmant i ampliant amb el pas del temps. Per tot això, al costat de l'Ajuntament de Vila-real, hem preparat una sèrie d'actes des de hui i fins a aquest dia principal que busquen una divulgació històrica i una formació per als nostres comuners, però també cal destacar la nostra activitat i patrimoni, a través del coneixement, i el foment de l'agricultura entre els més joves", explica Broch.

Així, hi haurà actes institucionals, de divulgació històrica, conferències, exposicions, jornades tècniques, excursions i més activitats que s'anunciaran des de la Comunitat de Regants i que estaran obertes a tota la societat. "La nostra idea és divulgar tota l'evolució de l'ús de les aigües i contribuir a poder estimar i valorar més aquesta cultura del reg. A més, fa falta aportar valors a un sector primari i estratègic com és l'agricultura, que ara està en un moment difícil, però hem de mantenir l'esperança i la il·lusió de renovar-lo, sempre sent reivindicatius i posicionant-nos al costat de l'agricultor, com no podia ser d'una altra manera", assenyala i afegeix: "Volem agrair la implicació de l'Ajuntament i el seu suport durant aquests anys d'història, en els quals hem anat sempre de la mà, ja que l'aigua és un tema d'interés públic".

"La Comunitat de Regants no és una institució més de Vila-real. La ciutat no s'entén sense el sindicat", assenyala Benlloch, qui recorda que, "en alguns moments de la història local, s'han viscut dificultats, però també avanços molt importants gràcies a aquesta entitat, que va ajudar a impulsar el reg de manera més eficient, suposant un progrés més que necessari per al sector agrícola". En aquesta línia, l'alcalde destaca la importància de col·laborar en la celebració d'aquest aniversari. "Celebrar els 150 anys de la Comunitat de Regants implica donar a conéixer part de la nostra història, especialment els més joves, perquè sàpien que no tot ha sigut sempre un camí de roses i llançar-los un missatge positiu: sempre hem sabut tirar endavant", agrega l'alcalde, qui qualifica com a "fonamental" el paper del sindicat, "que ha sabut reinventar-se, gràcies als seus 5.000 comuners, oferint un projecte de futur i cuidant d'un bé tan important i escàs com l'aigua". Amb l'objectiu de donar suport a la Comunitat de Regants en el seu 150é aniversari i en la seua gestió diària, l'Ajuntament manté un conveni de col·laboració de 20.000 euros amb l'entitat.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

150é aniversari de la Comunitat de Regants
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es