Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Més de 300 professionals d'emergències i seguretat pública se citen aquest dissabte a Vila-real en la XVIII Jornada Autonòmica

dimecres, 20 de febrer de 2019

Presentació de la XVIII Jornada de Portes Obertes d'Emergències_2

La XVIII Jornada de Portes Obertes d'Emergències i Seguretat Pública reunirà a Vila-real més de 300 professionals de 22 organismes relacionats amb l'actuació en tot tipus d'emergències, en una autèntica exhibició dels recursos disponibles -helicòpters, globus sonda, cavalls, camions de bombers, drons, investigació criminal, lloc de comandament avançat¿- a la Comunitat per a fer front a aquest tipus de situacions. La fira estarà oberta el dissabte 23 de febrer, de 10.00 a 17.00 hores, a l'aparcament municipal de l'avinguda d'Europa, enfront del Palau de Justícia. 

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, han presentat hui a l'Ajuntament la jornada, que se celebra cada any en una de les tres províncies de la Comunitat. En aquesta ocasió, serà Vila-real la que es convertisca, per un dia, en epicentre dels serveis i recursos de seguretat i atenció a les emergències. La Policia Local de Vila-real i el Servei Municipal i Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil exerciran d'amfitrions de la fira, en la qual participaran policies locals de municipis veïns, representants dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, serveis sanitaris, prevenció i extinció d'incendis, l'UME, l'Agència Estatal de Meteorologia, voluntaris de Protecció Civil, salvament aquàtic, Creu Roja o recursos d'atenció psicològica, entre altres. Cadascun dels organismes participants, a més de comptar amb estand, impartiran tallers i demostracions de manera ininterrompuda durant tota la jornada, amb un ampli programa que inclou demostracions d'excarceració, investigació criminal o primers auxilis. En el cas de la Policia Local de Vila-real, oferirà un taller de defensa personal femenina i un altre de detecció d'estupefaents amb gossos policia; per la seua banda, Protecció Civil Vila-real presentarà el projecte Identifica i un taller d'ennuegament. 

"L'objectiu d'aquesta fira és servir d'aparador per a mostrar com totes les agències i organismes en matèria de seguretat i emergències a la Comunitat Valenciana treballen diàriament i durant una emergència, i quins són els recursos que utilitzen en una intervenció. En resum, què som i com ho fem", assenyala el director general. "A través de les diferents activitats, tallers, exhibicions, dirigides tant a un públic infantil com adult, volem acostar a la ciutadania la important tasca que realitzen aquests col·lectius professionals i de voluntaris, posant de manifest el valor de la seua dedicació desinteressada als altres", agrega Ángel, qui destaca que el telèfon d'emergències 112 rep al dia entre 8.000 i 10.000 trucades. 

Benlloch, per la seua banda, ha agraït a la Generalitat "l'oportunitat que suposa per a Vila-real ser aquest gran aparador on estaran tots els serveis d'emergències de la Comunitat Valenciana". L'alcalde ha destacat de forma especial la col·laboració de l'IES Santa Maria -que ofereix les instal·lacions per al dinar-, Carrefour Vila-real i el taller d'ocupació T'Avalem, que es farà càrrec de l'avituallament de la fira.

Entre les novetats d'enguany, la XVIII Jornada de Portes Obertes comptarà amb un jardí meteorològic, amb taller de simulació de predicció meteorològica i sondeig aerològic amb globus d'heli. També per primera vegada participaran en la fira els instituts de la província amb mòduls formatius relacionats amb les emergències.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es