Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Un centenar de persones degusta els menjars inspirats en la fundació de Vila-real en la XVI Mostra de Cuina Medieval

tornar Imprimir

dimecres, 20 de febrer de 2019

Tradicions, Sala de premsa, Ajuntament

XVI Mostra de Cuina Medieval_3

Un centenar de persones degusta els menjars inspirats en la fundació de Vila-real en la XVI Mostra de Cuina Medieval

La tradicional Mostra de Cuina Medieval, que aquest any fa 16 edicions, ha comptat amb un centenar de comensals, que han pogut gaudir d'un complet menú inspirat en els menjars de l'època fundacional de Vila-real. Com cada any, l'esdeveniment, organitzat per les regidories de Tradicions i Turisme, amb la col·laboració de l'Associació Gastronòmica de Vila-real, s'ha celebrat al restaurant Cal Dimoni. L'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Tradicions, Santi Cortells, han lliurat tant a l'entitat com als familiars de Pepe Cabanes, el Dimoni, una làmina amb l'al·legoria de la ciutat en reconeixement a la seua tasca.

El menú medieval del 745é aniversari de Vila-real ha estat basat en plats del Llibre de Sent Soví, el llibre de receptes de cuina medieval més antic que es coneix, escrit en valencià i datat del 1324, tot i que es pensa que podria estar datat fins i tot tres segles abans. "Ens hem basat en la cuina original de l'època i s'ha recreat exactament igual", assenyala el president de l'Associació Gastronòmica, Ximo Abril.

El menú medieval ha començat amb fruita del temps, menjar de truita -pastís de peix- i una escudella de fongs i castanyes. Seguidament, s'ha degustat un bullit de perca amb espàrrecs verds i una fogassa farcida de conill amb cigrons i picadetad'ametlla. Les postres han estat compostes per Torta reial, una coca d'ametlla i poma amb brull, gingebre, pebre i ous, seguida de les tradicionals llesquetes i d'una infusió digestiva de timó i licor de taronja. Benlloch ha anunciat la voluntat de l'equip de govern de promoure una publicació gastronòmica que reculla les diferents receptes medievals servides amb motiu de la fundació de la ciutat, a més de plats tradicionals vila-realencs.

Galeria multimèdia

Imatges

XVI Mostra de Cuina Medieval_1 XVI Mostra de Cuina Medieval XVI Mostra de Cuina Medieval_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es