Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Creu Roja reparteix des de Vila-real l'ajuda alimentària entre 40 entitats de tota la província per a arribar a 8.000 persones

divendres, 22 de febrer de 2019

Visita al banc d'aliments de Creu Roja_6

Creu Roja distribuirà des del magatzem de la Cooperativa Catòlica Agrària de Vila-real un total de 235.439 quilos d'aliments entre persones vulnerables de tota la província en la tercera fase del programa estatal de repartiment de productes no peribles del 2018. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, la subdelegada del Govern, Soledad Ten, el vicepresident provincial de Creu Roja, Antonio Fayos, i el president de la Cooperativa, Juan José Ortells, han visitat les instal·lacions que cedeix l'entitat vila-realenca en l'inici d'aquesta tercera fase, que arribarà a 40 entitats i a unes 8.000 persones. 

"Aquesta és la mostra que la col·laboració entre institucions i entitats, entre el sector públic, el privat i la societat, dona els millors fruits. D'una banda, l'Administració estatal, que posa els fons; per un altre, la Cooperativa, que ha sigut sempre, des del seu naixement fa 100 anys, una cosa que ara sembla nova com és la responsabilitat social de l'empresa: una entitat privada que no dubta a col·laborar i cedir la seua nau per a ajudar i retornar a la societat a la qual pertanyen. La tercera pota, fonamental, és Creu Roja, les seues assemblees i voluntaris, en un programa que complementa tota l'acció social que desenvolupen al llarg de l'any", apunta Benlloch. L'alcalde, a més, ha volgut llançar un missatge positiu: "Portem diversos anys amb aquesta col·laboració a quatre bandes i podem dir que la xifra de beneficiaris ha caigut quasi a la meitat; xifres que concorden també amb les dades que tenim a Vila-real, on portem ja set mesos com la ciutat amb menys atur de la Comunitat".

Soledad Ten també ha volgut agrair a Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa la seua col·laboració. "Sabem que sempre estan disposats a cooperar en tot; està en el seu ADN i també en el de Vila-real", assenyala. En la mateixa línia, Ortells recorda que la labor social ha sigut també part de l'entitat des de la seua constitució. "Hui, 100 anys després, veiem amb preocupació que continua havent molta gent que necessita ajuda fins i tot per a rebre aliments i, per descomptat, col·laborarem sempre que faça falta", agrega. Fayos, per part seua, ha destacat el treball desinteressat de les 12 assemblees i més de 200 voluntaris que fan possible la campanya.

Els aliments del programa són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La cistella inclou productes com llet, arròs, galetes, fruita en conserva, tomaca fregida, potets infantils, pasta, cigrons o conserves de tonyina. El programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% per l'Estat. La distribució dels aliments a Castelló la duen a terme Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL).

Galeria multimèdia

Imatges

Visita al banc d'aliments de Creu Roja_5 Visita al banc d'aliments de Creu Roja_4
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es