Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real es converteix en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana amb tota la flota de vehicles al 100% elèctrica

tornar Imprimir

dilluns, 25 de febrer de 2019

Sala de premsa, Serveis públics, Ajuntament

Presentació de la flota de vehicles elèctrics d'SPV

Vila-real es converteix en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana amb tota la flota de vehicles al 100% elèctrica

Vila-real s'acaba de convertir en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana amb una flota de vehicles 100% elèctrics, gràcies al contracte de rènting signat amb una mercantil que acaba de proveir 31 turismes i furgonetes mitjanes del concessionari Nissan-Satra per als diferents departaments municipals que funcionen únicament amb energia elèctrica. L'acord, que preveu una aportació de 371.000 euros anuals durant quatre anys, és "el més econòmic dels que es van presentar i serà un exemple per a altres municipis, ja que a més incorpora una clàusula d'innovació, centrada en la posada en marxa d'electrolineres per a la recàrrega dels vehicles", han assenyalat l'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, durant la presentació. 

"És una aposta decidida per les energies netes, la cura del medi ambient i també l'estalvi econòmic", explica Valverde, qui destaca, entre les qualitats d'aquests vehicles, les emissions zero de CO2, sofre i nitrogen a l'atmosfera, a més d'emetre menys sorolls, "ajudant a fer una ciutat més tranquil·la i a combatre l'efecte d'hivernacle". "Les administracions hem de ser la punta de llança per a avançar en aquest àmbit, lluitar pel respecte cap al medi ambient i per l'estalvi econòmic", explica.

El projecte contempla també la instal·lació de diversos punts de càrrega, que es completaran amb la col·locació de plaques fotovoltaiques al sostre de l'àrea de Serveis Públics, que permetran cobrir la meitat de la flota. A més, cada vehicle portarà una targeta de geolocalització per a agilitar la resposta en cas d'incidència.

"Vila-real és un referent en l'àmbit de la innovació, com a ciutat que presideix la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, i amb aquesta actuació ho tornem a demostrar. Malgrat les dificultats, hem aconseguit tirar endavant aquest projecte, que és un granet d'arena més per a contribuir a deixar als nostres fills i néts una ciutat millor", assenyala Benlloch. "Comptar amb cotxes elèctrics és una gran notícia per a la ciutat i per a la societat i farem una cosa brutal: contribuir a no contaminar més la ciutat i, sobretot, donar exemple perquè això no siga vist com una moda, sinó com una cosa necessària", assenyala. "O canviem la nostra forma de viure o destrossem el planeta", agrega.

"Estic convençut que no m'equivoque si dic que Vila-real és la primera ciutat de la província de Castelló i de tota la Comunitat Valenciana a convertir tota la seua flota de vehicles a elèctrica, amb la qual cosa llancem un missatge significatiu als veïns: no ens quedarem simplement ací, perquè hi ha més projectes en camí", apunta l'alcalde. L'objectiu ara, avancen, és estendre les electrolineres també a l'espai públic, no solament dins de les instal·lacions municipals.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de la flota de vehicles elèctrics d'SPV_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es