Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El projecte d'identificació de la BUC a càrrec dels alumnes de l'EASD de València pren forma amb la creació de les peces

tornar Imprimir

dissabte, 2 de març de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

Creació de peces per a la identificació de la BUC

El projecte d'identificació de la BUC a càrrec dels alumnes de l'EASD de València pren forma amb la creació de les peces

El projecte d'arquitectura efímera per a identificar la BUC encarregat als alumnes de l'EASD de València comença a prendre forma. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha acompanyat aquesta setmana als joves dissenyadors en el procés de creació de les peces que es col·locaran a la façana de la Biblioteca Universitària del Coneixement, fabricats en col·laboració de Krion Porcelanosa Grupo, Robles Sistemas Expositivos i Batimat. 

"L'alumnat de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València han treballat en un projecte singular, que suposarà un abans i un després en aquest edifici emblemàtic de Vila-real, estretament lligat a les nostres marques de ciutat. Un projecte innovador que combina dues de les nostres principals essències, la citricultura i la ceràmica, i que suposa, a més, una clara mostra de l'enorme capacitat, creativitat i talent dels joves de l'EASD", assenyala Benlloch, qui ha conegut de primera mà els primers avanços de la materialització del projecte en l'empresa vila-realenca Robles. 

La creació d'aquestes peces d'arquitectura efímera forma part de l'acord de col·laboració signat per l'Ajuntament de Vila-real i l'EASD per a afavorir la formació de l'alumnat de l'escola, a través d'un programa pel qual un centenar d'estudiants va participar durant dos dies en un taller de creació a Vila-real. Després de la seua estada a la ciutat, els alumnes van presentar els seus projectes d'intervenció de millora de l'entorn urbà, centrats en la BUC, dels quals finalment es van seleccionar dos que s'han fusionat en el treball que finalment es col·locarà a la façana de la Biblioteca Universitària del Coneixement i que ja ha començat a materialitzar-se. 

"Gràcies a aquest acord de col·laboració amb l'EASD, els futurs noms del disseny en la Comunitat posen el seu talent i creativitat al servei de millorar Vila-real, en un projecte únic que, utilitzant materials avançats com el Krion, embellirà i identificarà la BUC sobre la base d'elements fonamentals de la nostra idiosincràsia i el nostre projecte de ciutat: la taronja, la ceràmica, la innovació i també l'aposta educadora, ja que estem contribuint directament a la formació dels dissenyadors del futur", valora. L'acord de col·laboració amb l'EASD de València està dotat amb 12.500 euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es