Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real celebra el Dia de la Dona amb teatre, un manifest i concentració a la plaça Major, exposicions i música

dimarts, 5 de març de 2019

Rosario Royo presenta els actes del Dia de la Dona 2019

La ciutat de Vila-real celebrarà el Dia Internacional de la Dona el proper divendres 8 amb diferents activitats commemoratives. Així ho ha anunciat la regidora d'Igualtat, Rosario Royo, que ha explicat que "tot i que s'ha avançat molt, encara queda molta feina pendent, perquè en ple segle XXI continuem veient diàriament conductes i comentaris que no són propis d'una societat com la nostra". "No tenim por, és hora de visibilitzar-nos", assenyala i destaca que "la igualtat és una tasca de tots, però els principals avanços han sigut gràcies a dones pioneres". Els actes del dia 8 són possibles "gràcies a la complicitat i l'aliança amb la societat civil i les associacions de la ciutat". 

Per a obrir boca, el dijous 7 es representarà l'obra @Rita_Trobador, d'Esclafit Teatre. Un espectacle gratuït que tindrà lloc a l'Auditori Municipal. Ja el divendres 8, hi haurà activitats tot el dia, començant per la lectura del manifest a la plaça Major, a les 12.00 hores, on s'instal·larà el panell que la setmana anterior es va pintar dins de l'activitat Juntes de Creu Roja. "A banda de la lectura del manifest, hi haurà un micròfon per a tot aquell que vulga deixar un missatge o aportació", explica Royo.

A les 13.00 hores s'inaugurarà a la Fundació Caixa Rural una exposició a càrrec de la Fundació Ateneu de Castelló, realitzada per una dona víctima de violència de gènere. A la vesprada, a les 18.00 hores, s'exposaran a la Casa dels Mundina tots els treballs realitzats pels centres educatius de la ciutat basats en dones de Vila-real. "Cada centre ha triat una dona representativa", indica Royo, qui destaca que "tenim dones referent en la nostra terra, no fa falta anar-se'n lluny a buscar-les".

D'altra banda, ha posat de manifest el projecte de Flores Higueras, com a professora universitària, juntament amb l'alumna Marta García, que "mostra el paper de l'educació amb les dones de Vila-real, amb entrevistes a dones majors, demostrant que l'educació és l'únic mitjà per a transformar la societat". "Tindrem el testimoniatge de dues dones, però el treball segueix avant amb més casos", indica. 

Finalitzarà la jornada d'una manera més lúdica encara, amb el concert que ha organitzat l'Associació Andrea Carballo Claramonte a l'Auditori, a partir de les 19.00 hores. "Convidem tothom a gaudir de les activitats, especialment a les dones, al fet que isquen al carrer i es visibilitzen, ja que formem part de la societat", apunta Royo, qui agraeix al Grup de Dones Vila-real la col·laboració.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es