Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

La I Trobada Multicodi aborda la paraula i el llenguatge des de múltiples disciplines el dia 14 a la UNED

tornar Imprimir

dimecres, 6 de març de 2019

Relacions institucionals, Sala de premsa

Presentació de la I Trobada Multi Codi

La I Trobada Multicodi aborda la paraula i el llenguatge des de múltiples disciplines el dia 14 a la UNED

Vila-real serà escenari el pròxim 14 de març de la I Trobada Multicodi, que se celebrarà a la sala d'actes de la UNED i comptarà amb vuit experts de diferents disciplines. El regidor de Congressos, Diego A. Vila, i la directora del Centre Associat a la UNED, María Rosario Andreu, han donat a conéixer més detalls sobre la jornada divulgativa, el títol de la qual és Paraula. 

"La paraula és el nexe d'unió entre totes les disciplines de les quals ens parlaran els ponents, que van des de filosofia, art, ciència, religió, comunicació o arquitectura fins a teologia o cibernètica", indica Vila. El regidor destaca la importància del llenguatge "per a interpretar la realitat que ens envolta i perquè els encarregats de cada xarrada puguen transmetre els seus coneixements des d'una perspectiva enriquidora". Vila ha destacat el treball, tant de María Rosario Andreu com de la periodista Gema Font, per a "crear una programació de nivell amb voluntat integradora que ens serveix per a continuar sumant cultura i integració a la nostra ciutat". 

La jornada començarà amb el repartiment d'acreditacions a les 9.00 hores. Mitja hora després, la directora de la UNED donarà la benvinguda als assistents i a les 10.00 hores tindrà lloc la primera de les ponències, a càrrec del consultor i escriptor Enric Lladó, titulada "Sobre els EMC: La grandesa d'allò invisible". Després d'una pausa, reprendrà les xarrades l'arquitecte i divulgador Jaime Buhigas, sota el títol "El codi de la Geometria Sagrada". Una hora després intervindrà la biòloga i doctora en Neurociència Oihane Abiega, amb "El llenguatge de la vida" i li seguirà, a les 13.30 hores, la ponència titulada "La Paraula en la Bíblia", a càrrec del doctor en Filosofia i diplomat en Teologia, Jaume Vilarroig Martín, i el llicenciat en Exegesi bíblica, Juan Carlos Vizoso Corbel.

La sessió es reprendrà a les 16.00 hores, amb "El codi de la Violència, la Pau i els seus aprenentatges", del mestre d'Arts Marcials i escriptor Bruno Orozco. L'indiòleg i orientalista Fernando Díez parlarà sobre "El llenguatge del sitar", que serà una xarrada-concert, a les 17.00 hores i una hora després tindrà lloc la conferència de cloenda, a càrrec de la catedràtica de Filosofia Moral i Política Amelia Valcárcel. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, està previst que concloga l'acte, que estarà conduït per Gema Font. "És per a nosaltres un orgull comptar amb ponents de tant de calat, arribats des de Madrid, Barcelona, Santander, Castelló, València i, fins i tot, Mèxic, per a transmetre'ns la seua visió sobre diferents temes", explica Vila.

Per la seua banda, Andreu assegura que "per a la UNED és un honor acollir aquest tipus de trobades, que encaixen perfectament amb la nostra filosofia" i destaca les facilitats que s'ofereixen als participants, que podran fer ús de la plataforma divulgativa de la UNED per a seguir en directe o en diferit -de manera virtual- la jornada, en cas de no poder desplaçar-se. La inscripció es pot realitzar ja a través de http://extension.uned.es/actividad/idactividad/18898, de manera totalment gratuïta i donarà dret a l'obtenció de 0,5 crèdits ECTS per als estudiants de la UNED. De moment hi ha 90 inscrits. "Esperem que el nombre d'inscripcions augmente encara més i que la jornada siga un autèntic èxit", conclou l'edil de Congressos.

Galeria multimèdia

Imatges

I Trobada Multi Codi I Trobada Multi Codi_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es