Inici

El Consorci riu Millars retira flora exòtica del Paisatge Protegit de la Desembocadura

divendres, 8 de març de 2019

Retirada de lora exòtica del Millars

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, per mitjà del servei de manteniment ha retirat uns 20 exemplars de iuca (Yucca sp.) del marge dret del riu Millars. Aquestes plantes exòtiques, molt utilitzades en jardineria i originàries de paratges càlids i desèrtics tant de l'Amèrica del Sud, Amèrica Central com d'Amèrica del Nord i les illes del mar Carib, creixien lliurement en el paisatge de la desembocadura. 

Les plantes s'havien aclimatat en un espai concret a la vora de l'anomenat camí de l'aigua, al terme de Vila-real, concretament entre el molí del Terraet i l'assut comunitari d'Almassora. El servei de manteniment ha hagut d'utilitzar ferramentes i vestits especials per tal d'arrancar els exemplars del paratge, ja que les fulles suculentes d'aquestes plantes acaben en espines prou dures i capaces de produir ferides. Els operaris han arrancat de soca-rel tots els exemplars presents, molts d'ells s'havien convertit en plantes adultes amb una alçada superior als dos metres.

La iuca és un arbust perenne de la família de les agavàcies molt abundant a tot el continent americà. Existeixen més de 50 varietats diferents. Van arribar a Espanya, com moltes altres espècies al·lòctones, per a ser conreades i venudes com a plantes ornamentals. Malauradament algunes d'aquestes plantes exòtiques com la iuca, l'aràujia (Araujia sericifera), l'atzavara (Scyphophorus acupunctatus) o la danyosa canya (Arundo donax) creixen al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. El servei de manteniment les va retirant a poc a poc al llarg de l'any però cal tenir en compte que moltes d'aquestes espècies tenen una capacitat de regeneració extraordinària. Sens dubte la més danyosa i perjudicial és la canya comuna que ha arribat a colonitzar tots els ecosistemes fluvials de l'àrea mediterrània. La Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) l'ha inclòs en la llista de les 100 espècies exòtiques invasores més danyoses del món.

Galeria multimèdia

Imatges

Retirada de lora exòtica del Millars_1 Retirada de lora exòtica del Millars_3 Retirada de lora exòtica del Millars_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es