Inici

Vila-real sol·licita dues noves ajudes a l'Ivace per a millorar els polígons del camí de la Travessa i de Reg Nou

dimecres, 13 de març de 2019

Obiol detalla dos nous projectes d'industrialització

L'Ajuntament de Vila-real acaba de sol·licitar, a través de la Regidoria de Territori, dues noves ajudes a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a millorar polígons industrials. En aquesta ocasió, les subvencions se centren en la millora de dues àrees, com són la del camí de la Travessa i la del Reg Nou, totes dues situades en la zona nord a banda i banda de la N-340. 

La primera compta amb 112.000 metres quadrats i es troba delimitada per la prolongació de l'avinguda de França, la de Grècia, la de Castelló i la N-340. "Una zona amb gran activitat d'empreses com les taulelleres i d'automoció, entre altres, ja que també hi ha un supermercat", explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui destaca que aquesta zona va nàixer "sense planificació, però l'acumulació d'inversions i el creixement de la indústria l'ha convertida en un polígon a tots els efectes". "Volem modernitzar-lo i dotar-lo de les infraestructures i serveis que qualsevol àrea industrial necessita per a funcionar millor i per a estar més integrada a l'entorn", assegura. Entre les actuacions, es troben eixos bàsics com la instal·lació de càmeres de seguretat, la millora de la senyalització horitzontal i vertical, la instal·lació d'hidrants antiincendis, la substitució de l'enllumenat públic per llums més eficients, com led, la millora de l'asfalt i la construcció d'una glorieta que permetrà dotar al trànsit de major seguretat.

 Aquesta rotonda se situarà a l'entrada a la ciutat en el primer desviament de la N-340, que continua en la prolongació de l'avinguda de Francesc Tàrrega. "És una zona perillosa que, a més, s'inunda quan plou, per això actuarem en aquest tram", explica. També es construirà un carril bici a la vorera nord de l'avinguda de Grècia, "amb l'objectiu d'anar cosint aquests trams en les principals avingudes de la ciutat, com farem també en el polígon de l'avinguda de Castelló". A més, se soterrarà el cablejat de les telecomunicacions, es crearà un web del polígon i es construirà una façana vegetal en el talús de la N-340, a més de millorar les voreres del camí de la Travessa, "fent més agradable i còmoda la transició entre les àrees industrials i la zona urbana", assenyala. 

Per a aquest polígon s'aspira a obtenir el màxim import de la subvenció, que a les bases de la convocatòria s'estipula en 200.000 euros (IVA inclòs) per a cada zona. El segon polígon que es presenta a les ajudes aspira a obtenir 102.000 euros, ja que compta amb una superfície menor, de 51.000 metres quadrats. Es tracta del polígon Reg Nou, situat a la zona nord-est, a l'altre costat de la N-340, al costat de la ronda nord d'accés a la ciutat. "És una zona molt desordenada que intentarem millorar, ja que necessita serveis molt bàsics demandats pels empresaris, que se senten abandonats i aïllats", manifesta l'edil. Aquest polígon no compta amb sistema de clavegueram, per la qual cosa funciona amb fosses sèptiques i, en el pitjor dels casos, aboca les seues aigües a les séquies. "Instal·larem una xicoteta estació de bombeig amb una canonada que enllaçarà amb l'avinguda de França (uns 650 metres) per a millorar un tema tan elemental com és el sistema de sanejament, fins ara inexistent", indica. 

A més, es crearan voreres i s'instal·larà enllumenat públic, que tampoc existeix en aquests moments. Com en el camí de la Travessa, també es crearà un web, hi haurà càmeres de vigilància, senyalització horitzontal i vertical, asfalt nou, hidrants per a incendis i un talús amb pantalla vegetal al costat de la N-340. "Són dues xicotetes zones industrials que se sumen a les que en breu començarem a actuar, perquè la nostra aposta per l'economia productiva és ben clara i decidida i sabem que ajudant la indústria es generen noves oportunitats per a tots", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es