Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

La falta d'acord amb tres grans propietaris del polígon de Miralcamp obliga l'Ajuntament a posposar la millora industrial

tornar Imprimir

dijous, 14 de març de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde anuncia la renúncia al polígon de Miralcamp

La falta d'acord amb tres grans propietaris del polígon de Miralcamp obliga l'Ajuntament a posposar la millora industrial

L'Ajuntament de Vila-real es veu obligat a renunciar al projecte de millora i modernització del polígon industrial de Miralcamp -l'ajuda del qual va concedir recentment l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace)- després d'intentar negociar amb una dotzena de propietaris de la zona, que són els qui han de donar el vistiplau per a l'execució dels treballs que afecten els seus terrenys. "És una llàstima, però ha sigut impossible arribar a un acord unànime, ja que tres dels dotze propietaris, que aglutinen més del 60% de la superfície, no han volgut cedir els solars a l'Ajuntament i, a diferència del que feia el PP, aquest equip de govern no actuarem sense acords amb els propietaris", argumenta. 

Aquest projecte forma part de les ajudes concedides per l'Ivace el 2018 per al Pla de reindustrialització local, entre les quals s'inclouen els polígons de Molí Nou, camí de les Voltes i carretera d'Onda. En aquests tres casos sí s'ha pogut aconseguir un acord amb els propietaris i els projectes segueixen endavant. "Per a fer obres, com per exemple clavegueram, zones verdes o carrils bici necessitem expropiar o arribar a acords, però en aquest cas hi ha hagut tres propietaris que no han volgut, en alguns casos perquè després de veure com han actuat altres governants durant molts anys no confien en l'Ajuntament", lamenta Benlloch. En total, la intervenció afectava uns 15.000 metres de sòl, el cost del qual d'expropiació s'estima en 1,3 milions d'euros. 

"En primer lloc, no tenim aquesta suma de diners, i en segon, no hi ha temps material, ja que una de les condicions és que les obres estiguen acabades a 31 de desembre i, en el millor dels casos, posant-nos ara a fer tots els tràmits de cessió dels terrenys, difícilment arribaríem a complir el termini", assenyala. "Hem de ser realistes, nosaltres no podem fer el mateix que feia el PP, que entrava en els terrenys de forma il·legal", agrega. 

"Em dol no poder fer-ho en aquests moments, però hem de prioritzar i centrar-nos en els altres tres polígons en els quals sí que podem actuar: les Voltes, Molí Nou i carretera d'Onda. La nostra obsessió per actuar en la zona de Miralcamp ens portarà a fer-ho, però més endavant i amb calma", avança. Benlloch recorda que va ser l'actual equip de govern el que va posar en marxa un pla de reindustrialització amb sis punts bàsics per a mantenir a punt la maquinària durant l'època de crisi i impulsar la indústria progressivament durant la recuperació. Aquestes polítiques, entre d'altres, han portat Vila-real ha situar-se durant set mesos consecutius com la ciutat de la Comunitat Valenciana amb menys atur.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es