Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

El Voluntariat pel valencià celebra a Vila-real la quarta edició i torna a obrir-se a parelles lingüístiques virtuals del món

tornar Imprimir

dilluns, 18 de març de 2019

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Presentació del Voluntariat pel valencià_4

El Voluntariat pel valencià celebra a Vila-real la quarta edició i torna a obrir-se a parelles lingüístiques virtuals del món

El Voluntariat pel valencià torna per quarta edició a Vila-real i, per segon any consecutiu, tornarà a trencar fronteres i s'obrirà a la resta de països del món, per a posar en contacte persones interessades a aprendre a parlar en valencià i conversar amb nadius de la ciutat, en persona o a través d'internet.

El regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells, ha presentat aquesta nova campanya, acompanyat pel responsable del Voluntariat pel valencià d'Escola Valenciana, Vicent Font; la tècnica d'Escola Valenciana i coordinadora del voluntariat a la zona de Castelló, Maria Nebot, i pel president de l'Associació Cultural Socarrats, Fermí Font. "Com cada any, el programa torna a posar en contacte persones que parlen en valencià amb unes altres que volen fer el pas de llançar-se a practicar la nostra llengua, amb l'únic requisit de quedar una hora a la setmana, durant 10 setmanes", explica. Una experiència que no només permet conéixer gent, sinó que "obri una porta a la integració a aquells que acaben d'arribar a la nostra ciutat, ja que és un programa obert que pretén mostrar-los el valencià com una llengua d'acollida". 

Cortells ha destacat l'èxit d'obrir el programa a la participació en línia. "Gràcies a la Xarxa Llull, tornarem a posar en contacte a persones que estudien valencià a universitats de tot el món amb aquelles que el parlen i que estan interessades a aprendre un altre idioma a través de videoconferència perquè facen tàndems virtuals", explica. Un exemple de l'experiència és el cas de Fatima Mahd i Lledó Chillida, estudiants de l'UJI que van formar parella virtual amb Samuel (Israel) i Jessica (Anglaterra). "Només es necessita un ordinador amb webcam, altaveus i connexió a internet per a accedir a través de plataformes com Skype, Hangouts o WhatsApp i se'ls assignarà l'hora que tots dos pacten per a conversar una hora a la setmana sense desplaçar-se", explica. 

Per la seua banda, Fermí Font apunta que "es tracta d'una activitat totalment integradora i gratificant tant per a voluntaris com per a aprenents, ja que és una forma de compartir la cultura amb aquelles persones que venen a viure a Vila-real". En la mateixa línia, Vicent Font destaca que aquesta és una de les activitats amb major estima per part d'Escola Valenciana, que "promou l'ús del valencià en l'àmbit social". El programa ofereix de forma gratuïta material de suport, com llibreta, boli, xapa i un quadern amb informació útil per als parlants. No obstant això, enguany s'ha substituït el llibre amb relats d'escriptors en valencià que també es lliurava als participants per un de nou titulat 10 de dones, en el qual es promociona i visibilitza les dones escriptores en valencià. "Enguany hem iniciat el programa en altres municipis, com la Vall o Almenara i esperem que tinguen tant d'èxit com el de Vila-real i cada vegada hi haja més valencianoparlants", apunta Nebot. 

Voluntaris i aprenents es podran inscriure durant el mes de març a través de les tres entitats organitzadores, marcant la seua disponibilitat i preferències. L'acte de presentació de les parelles lingüístiques serà el 27 de març, a les 19.00 hores, a la Casa dels Mundina. A l'equador de la campanya, a la fi d'abril, s'organitzarà una trobada en forma de passeig pel valencià per a compartir experiències i alguna activitat cultural tots junts i ja al juny se celebrarà la cloenda, amb el lliurament de diplomes.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Voluntariat pel valencià_6
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es