Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch convoca oficialment la comissió especial per la convivència entre penyes i veïns

tornar Imprimir

dimecres, 20 de març de 2019

Festes, Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch anuncia la constitució de la comissió de convivència entre penyes i veïns

Benlloch convoca oficialment la comissió especial per la convivència entre penyes i veïns

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat la convocatòria oficial de la primera comissió especial per a la lluita contra l'incivisme, la brutícia i les molèsties i per a garantir la convivència entre penyes i veïns. Serà aquest divendres 22 de març, a les 13.00 hores, quan la comissió, integrada per membres de tots els partits polítics segons representació institucional, es reunisca i done resposta a l'acord del Ple del 29 de gener. 

La trobada, que estarà presidida inicialment pel primer edil, posteriorment passarà a ser presidida per la coordinadora general d'Alcaldia, Silvia Gómez, al seu torn regidora de Seguretat Ciutadana. "Aquesta Regidoria té molt a dir, ja que serà l'encarregada de vetlar pel compliment de tot el que acordem", indica Benlloch. A més, tot i que no formaran part de la comissió, ja que jurídicament no es considera compatible, estaran convidades tant la Junta de Festes, com la Comissió de Penyes, empreses de neteja, diferents departaments municipals, fins i tot representants del Consell de Participació Ciutadana, "perquè entre tots es puga crear un marc de convivència ampli en el qual opinar, aportar i també cedir en diferents qüestions". 

"Com tots els veïns sabran, les penyes són el motor de la nostra festa i també un important nucli d'unió i trobada per a moltes persones al llarg de tot l'any", assegura Benlloch. No obstant això, "algunes actituds sobrepassen els límits del civisme i és moment d'actuar". "El 2008, quan es va crear el registre de penyes, n'hi havia 167. Hui dia en són 499 i és normal que es generen friccions en la convivència amb els veïns, ja que en alguns carrers hi ha una alta concentració", explica. Per a Benlloch, un dels principals problemes és, juntament amb la concentració de casals, el fet que durant tot l'any es reunisquen per a fer festes i, especialment, l'ús d'aparells de música molt potents, "la qual cosa es fa insuportable per als veïns en molts moments", lamenta.

"Sabem que la major part de les penyes compleixen i saben conviure, per això no volem que paguen justos per pecadors, però és hora d'actuar amb contundència amb aquells que no respecten el descans dels veïns", explica. Per a això, es treballarà en l'adaptació de la normativa municipal, recollida en l'Ordenança de convivència ciutadana, per a "pactar unes regles del joc i aconseguir una convivència tranquil·la". "El que queda clar és que l'ordenança de 2012 s'ha quedat obsoleta i s'ha d'actualitzar perquè hi haja major autoritat", assenyala, fins al punt que es plantegen mesures com clausurar de forma definitiva un local si no es fa cas de les indicacions de les autoritats, excloure la penya dels registres oficials o, fins i tot, "carregar sobre l'amo del local en cas que la penya no faça cas". "Cal endurir les sancions i actuar seriosament", declara Benlloch. 

La comissió té previst reunir-se cada 15 dies, encara que l'alcalde és conscient que a dos mesos per a les eleccions no dona temps de fer tot el treball. "Les primeres modificacions que es puguen fer ara, les farem, però quedaran qüestions que s'hauran de reprendre després de les eleccions. Esperem que els nous representants reprenguen aquestes comissions i acaben el treball iniciat", manifesta. "Podríem haver-ho deixat pendent, però no volem perdre temps. Hem d'estar tots units per a aconseguir d'una vegada per sempre la convivència entre les nostres penyes i els residents", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es