Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Normalització Lingüística convoca els Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu per a 2019

tornar Imprimir

dissabte, 23 de març de 2019

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Normalització Lingüística convoca els Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu per a 2019

El Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP) acaba de publicar les bases de la convocatòria dels Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu per a aquest 2019, després que fa un any se signara l'acord de cessió de la convocatòria de l'Associació Cultural El Guitarró a l'Ajuntament de Vila-real, que organitza enguany, per primera vegada, els premis de manera independent. "Els Premis Maig de narrativa breu van ser convocats per l'Associació Cultural El Guitarró per primera vegada el 1997", explica el regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells, "i, a partir de la segona edició, es va incorporar l'Ajuntament de Vila-real com a patrocinador i col·laborador, una situació que s'ha mantingut durant 21 edicions, fins al 2017". 

El passat 12 d'abril de 2018 es va signar un acord de cessió de la convocatòria dels Premis Maig entre El Guitarró i l'Ajuntament, la qual cosa també ha suposat un canvi de denominació. "A partir de la convocatòria d'enguany, els premis passaran a denominar-se Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla, per a retre-li homenatge al meu predecessor, que amb el seu interés, constància i determinació, va contribuir a l'important prestigi del qual gaudeixen els Premis Maig entre les convocatòries literàries que es promouen en el nostre àmbit literari", explica Cortells. I és que aquests premis compten, en l'actualitat, no solament amb un gran prestigi, sinó amb una trajectòria ja dilatada en el temps, a més d'una dotació que els situa entre els guardons líders, que s'han llaurat, al llarg dels anys, la fama de rigorosos, solvents i equànimes a l'hora de reconéixer la qualitat literària. "Un prestigi que no haguera sigut possible sense la implicació personal de Pasqual Batalla, que desgraciadament ja no està entre nosaltres", puntualitza.

Enguany, per tant, és la primera vegada que es convoquen els Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu des de l'Ajuntament de Vila-real, amb una dotació de 600 euros per al primer premi i de 300 per al segon. Podran optar als premis les obres de prosa narrativa, de creació estrictament literària, de tema lliure, escrites en català, inèdites i que no hagen sigut premiades en altres certàmens. La seua extensió haurà d'estar entre els 3.500 i els 8.000 caràcters, amb espais inclosos. Les obres aspirants ja es poden remetre per correu electrònic a l'adreça premismaig@gmail.com, fins al 15 d'abril de 2019.

Per a més informació, es poden consultar les bases completes en la seu electrònica de l'Ajuntament de Vila-real i en el BOP número 35, de 19 de març de 2019.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es