Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local desplega un dispositiu especial davant el vandalisme al Carles Sarthou i descobreix 'in fraganti' tres menors a l'interior del col·legi

diumenge, 24 de març de 2019

L'operatiu especial desplegat per la Policia Local ha aconseguit identificar els autors dels actes vandàlics al col·legi públic Carles Sarthou. Després de la denúncia de l'assalt al centre del passat 19 de març, que va comportar danys en el patrimoni, el cos municipal de seguretat va establir un dispositiu de vigilància estàtica contínua des de l'interior del centre que, ahir, va permetre sorprendre tres joves, menors d'edat, quan havien accedit de nou a l'edifici.

Durant la vesprada d'ahir, concretament a les 16.55 hores, l'agent desplaçat en el dispositiu va detectar que tres joves estaven saltant la tanca de la cara est del recinte, per la qual cosa va sol·licitar de manera immediata suport de patrulles i es va dirigir cap a ells per a evitar majors danys. Sense haver abandonat encara l'edifici, l'agent va escoltar forts colps i, en arribar a la porta d'accés, va comprovar que havia sigut de nou violentada. Després de depassar-la, va sorprendre in fraganti els menors a l'interior colpejant les portes. Els menors, en identificar-se com a policia, van obeir el seu mandat i es van asseure en el sòl, retornant, a indicacions dels agents, diversos objectes que havien agafat de les aules, com una lupa i un paquet de gots de plàstic.

Després de la seua identificació, la Policia Local va traslladar els menors a les dependències policials amb totes les garanties inherents a la seua condició, en vehicles camuflats i sense cap exposició. Els menors van ser posats a la disposició dels familiars, després de contactar amb ells, i els fets han sigut posats en coneixement del Cos Nacional de Policia i de la direcció del col·legi Carles Sarthou perquè puga procedir a la denúncia. La Policia Local s'ha fet càrrec de la reparació provisional de la porta, a l'espera que puga ser reparada, per a deixar el recinte en mínimes condicions de seguretat i es manté un dispositiu de vigilància externa.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha volgut felicitar i agrair a la Policia Local el treball realitzat. "Comptem amb un cos municipal de seguretat completament preparat i, sobretot, bolcat a millorar la vida i la seguretat dels ciutadans. De nou, han demostrat una gran professionalitat i eficàcia per a resoldre un cas que ens preocupava molt, ja que afectava un col·legi on els xiquets i xiquetes acudeixen diàriament", assenyala Gómez.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es