Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Economia promou la formació per a l'ocupació amb una nova programació dels cursos i tallers basada en les peticions ciutadanes

tornar Imprimir

diumenge, 24 de març de 2019

Sala de premsa, Economia

Economia promou la formació per a l'ocupació amb una nova programació dels cursos i tallers basada en les peticions ciutadanes

La Regidoria d'Economia de Vila-real acaba de llançar una nova programació de cursos formatius i tallers gratuïts, dirigits, d'una banda, a persones en recerca activa d'ocupació i, per un altre, a empreses i comerços. Després de realitzar una enquesta en la qual els veïns podien votar els cursos i tallers que més els interessen, la Regidoria acaba de publicar la nova oferta formativa per als pròxims mesos. 

Per a iniciar el mes de març, la programació compta amb el taller Supera les teues pors a emprendre, dirigit a emprenedors per a fomentar i desenvolupar la seua iniciativa empresarial. El mes d'abril estarà centrat en fomentar les destreses digitals amb el curs d'Ofimàtica per a aturats, i el d'Excel en gestió empresarial, per a dotar els participants dels coneixements necessaris sobre el programa. 

Al maig es realitzarà la formació Coneix les teues obligacions amb Hisenda i la Seguretat Social, així com el de Facturació electrònica per a comerços, atesa la demanda i interés que té aquest taller entre els comerciants. A més, també s'oferirà el taller Mou-te en les xarxes per a la cerca d'ocupació, per a persones desocupades, que podran aprendre sobre la cerca d'ocupació en internet, a través de l'ús de diferents eines. 

La programació acabarà al juny amb tres accions formatives. El primer serà un curs de coaching per a tenir una comunicació eficaç i descobrir i reforçar les fortaleses. Un altre serà de Gestió del temps i productivitat i el tercer serà el més valorat el semestre anterior pels comerços: Fotografia del producte amb mòbil, per a donar un toc diferent als productes en les xarxes socials. 

A finals de juny, tindrà lloc la cloenda del programa Avalem Joves, dins de la jornada Vilaemprén, on els participants exposaran les conclusions del programa de coworking que l'Ajuntament de Vila-real, conservant l'experiència de Vilabeca, treballa amb els joves del programa EMCUJU. A més, al mes de maig també començarà un nou programa de l'Acceleradora d'Ocupació, una estratègia dirigida a persones en desocupació per a enfortir el desenvolupament del seu itinerari laboral compartint coneixements i experiències, a més de millorar les habilitats socials i comunicatives.

Tota aquesta programació es duu a terme dins del marc de col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real amb diverses entitats, també compromeses en la millora de les capacitats de les persones treballadores, com la Diputació de Castelló, la Cambra de Comerç i el Servei Valencià d'Ocupació i Formació LABORA. Els interessats en els cursos, que s'imparteixen al Viver d'Empreses, poden inscriure's directament en http://portaltreball.vila-real.es o informar-se a l'Agència de Desenvolupament Local de Vila-real, situada a l'edifici de l'Antiga Cambra Agrària de l'avinguda de la Murà, 28, 1r; telefonant al 964 547 017 o escrivint un correu a fomenteconomic@vila-real.es.

"Només l'any passat van participar 471 persones a les 37 accions formatives, amb 527 hores de formació, per la qual cosa animem a tothom a inscriure's", conclou el regidor d'Economia, Xavier Ochando.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es