Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

L'Alberg del Termet comença les obres d'ampliació i millora que crearan un nou pavelló integrat en l'entorn

dilluns, 25 de març de 2019

Albergue del Termet

L'Ajuntament de Vila-real començarà les obres d'ampliació i millora de l'Alberg Municipal aquesta mateixa setmana. Així ho ha anunciat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui ha explicat que les instal·lacions es troben des de fa diversos dies preparades per a l'arribada dels operaris, que treballaran en la remodelació al llarg dels pròxims mesos. 

"Es tracta d'una obra important i necessària per a adequar i ampliar unes instal·lacions molt demandades pels vila-realencs", explica. La reforma, la primera fase de la qual se sufraga amb càrrec al Pla 135-2 de la Diputació, compta amb un pressupost de 166.000 euros, IVA inclòs. "L'objectiu és aprofitar la terrassa exterior per a crear una nova sala polivalent, a banda d'una remodelació parcial de l'interior per a millorar l'eficiència energètica d'aquest espai tan emblemàtic", indica. El projecte també preveu remodelar la cuina i l'entrada, reordenant els usos i incloent-hi un traster, a més de renovar la fusteria. També es crearà una xicoteta zona verda al costat de l'entrada. 

"El més important per a nosaltres és la creació d'un nou pavelló polifuncional envidrat que mirarà a la plaça del Pastoret i que es basa en les idees que ens han fet arribar els usuaris", assegura. D'aquesta manera, l'espai, que estarà totalment integrat en l'entorn, permetrà celebrar actes, presentacions, tallers de treball i tot tipus d'esdeveniments amb una capacitat per a més de 100 persones.

"Aquesta solució arquitectònica comptarà amb un sistema de vidrieres que a l'estiu podran estar obertes i a l'hivern es tancaran de manera hermètica i, amb el corresponent sistema de calefacció, permetran acollir tot tipus d'actes com convivències o reunions de treball", assenyala Obiol, qui destaca que es tracta d'una mesura que "no suposarà una alteració o impacte estètic de l'edifici, que tindrà molta llum natural". L'edil recorda que l'Alberg del Termet és un edifici emblemàtic, dels anys 30, pel qual han passat milers de veïns al llarg de la seua història, a través de diferents entitats. Tot i que comptarà amb més fases, "de moment, la intenció és que, com a més tard, l'1 d'octubre ja estiga disponible per a tots els usuaris", avança. La modernització de l'Alberg forma part del Pla de millora contínua del Termet.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es