Inici

La Generalitat atorga la declaració de Festa d'Interés Turístic Provincial a la Nit de Xulla de Vila-real

tornar Imprimir

dimarts, 26 de març de 2019

Sala de premsa, Turisme, Ajuntament

La Generalitat atorga la declaració de Festa d'Interés Turístic Provincial a la Nit de Xulla de Vila-real

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) acaba de publicar la resolució per la qual la Generalitat atorga la declaració de Festa d'Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana a la Nit de Xulla de Vila-real. "Hui és un gran dia per a tots els vila-realencs; podem felicitar-nos perquè des de hui Vila-real compta amb nova festa d'interés turístic, que se suma a altres que ja ens han ajudat en els últims anys a posicionar-nos en el focus del turisme provincial, com són la de la Setmana Santa, la Fira de Santa Catalina o la Cavalcada de Reis", assenyala. 

Tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament es van unir fa poc menys d'un any, en el Ple ordinari de maig del 2018, a través d'una declaració institucional acordada a partir d'una moció presentada pel PP, per a sol·licitar formalment l'inici dels tràmits d'elaboració de la documentació necessària per a demanar a la Generalitat Valenciana que la Nit de Xulla rebera aquesta declaració oficial. Al setembre es va remetre tota la documentació a la Secretaria Autonòmica de Turisme i, després de l'anàlisi detallada de l'expedient, a finals del mes de febrer es va decidir resoldre favorablement la concessió de la distinció, que suposa la inscripció de la Xulla al Registre especial de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d'interés turístic de la Comunitat Valenciana.

"Han sigut uns mesos d'espera amb un resultat positiu que no només repercuteix en les festes patronals que celebrem cada any en honor a Sant Pasqual i a la Mare de Déu de Gràcia, sinó que també afecta positivament a les festes que els nostres múltiples barris organitzen durant a l'any, on tampoc falta la Xulla", indica Vila. "Des que el que fóra alcalde de la ciutat Batiste Carceller introduïra la Xulla en els festejos patronals al maig del 1979, Vila-real no ha faltat a la cita amb una festa única i original de llarg a llarg del nostre territori, que s'ha convertit en una tradició molt nostra. És irrenunciable: cada dilluns de festes, tant al maig com al setembre, faça el temps que faça, eixim al carrer i, en germanor, amb amics, veïns i familiars, ens reunim al voltant de la taula per a gaudir d'aquesta tradició que ja compta amb el reconeixement oficial que mereixia i que farà que, a partir d'ara, la valorem i visquem amb més intensitat si cap", agrega.

Per part seua, l'alcalde, José Benlloch, ha felicitat durant el Ple ordinari a tots els vila-realencs i, especialment, a tots els grups polítics "pel treball conjunt realitzat en pro d'una de les nostres festes més singulars". "Aquest és un nou assoliment que hem aconseguit units, per a fer un reconeixement a una festa que ens uneix des de fa 40 anys i que representa a la perfecció la nostra idiosincràsia com a poble i el nostre caràcter mediterrani de viure els festejos al carrer, en germanor i amb un costum tan nostre, com és gaudir junts de la gastronomia", valora.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es