Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Agricultura aprofundeix sobre el maneig de micorrizes en els cultius en una jornada tècnica divendres que ve

dimarts, 2 d'abril de 2019

L'Ajuntament de Vila real -a través de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic-, juntament amb la Fundació Institut d'Agricultura Ecològica i Sostenible, la Càtedra d'Agroecologia Antonio Bello i l'Institut Canari d'Investigacions Agràries, organitza la jornada Maneig de micorrizes. Una estratègia agroecològica per a la salut dels cítrics. La sessió se celebrarà el pròxim 5 d'abril al Centre Social de la Fundació Caixa Rural de Vila-real.

La jornada, centrada en les experiències locals a través d'un banc d'inòculs i l'aplicació en viver, comptarà amb la participació de Ricardo Colmenares, de l'Associació Biodinàmica d'Espanya; Antonio Roldán, del Centre de Biología i Edafologia Aplicada del Segura (ENCEBES.CSIC); Cinta Calvet, de l'Institut d'Investigacions i Tecnologia Agroalimentària (IRTA); María C. Jaizme-Vega, de l'Institut Canari d'Investigacions Agràries (ICIA), i Luisa Ballester, del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Totes les ponències es publicaran en la revista Phytoma, i es lliuraran a tots els participants. A més, en la jornada es presentarà el llibre Las micorrizas, una estrategia agroecológica para optimizar la salud de los cultivos, de Jaizme-Vega.

El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, explica que "les micorrizes són associacions simbiòtiques entre fongs del sòl i la majoria de les arrels de les plantes". "Aquesta associació fong-arrel té especial importància en els cultius de cítrics ja que aquests són altament dependents d'aquesta simbiosi", indica, i assegura que "el fong ajuda la planta a captar nutrients i aigua, i a canvi rep de la planta productes carbonatats derivats de la fotosíntesi". 

"Sense dubtes, el futur de la citricultura mediterrània passa per restablir aquestes associacions saludables entre els fongs i les arrels dels cítrics, ja que aquesta simbiosi s'ha perdut en la majoria dels nostres camps, com a conseqüència de la intensificació productiva", assenyala. "En aquest context, aquesta jornada representa un important i oportú avanç cap a la sustentabilitat dels nostres sistemes productius", conclou i anima les persones interessades a inscriure's -de forma gratuïta fins a completa l'aforament- enviant un correu a info@multidiversidad.es o telefonant al 659 189 333. Més informació, en la pàgina web www.multidiversidad.es.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Jornada sobre el maneig de micorrizes
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es