Inici -> └rees -> Agricultura -> NotÝcies d'agricultura

Entitats agrÓries de Vila-real, Ajuntament i Generalitat s'uneixen per a buscar solucions i canalitzar el futur del sector

dimecres, 3 d'abril de 2019

Reuniˇ amb entitats agrÝcoles_2

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, i el secretari auton˛mic d'Agricultura, Francisco RodrÝguez Mulero, s'han reunit amb diferents entitats agrÓries de la ciutat per a treballar de forma conjunta en la cerca de solucions per al difÝcil moment que travessa el sector i canalitzar el seu futur. La trobada s'ha celebrat a la Casa de l'Assut del Termet, amb la participaciˇ del regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi ClimÓtic, Josep Pasqual Sancho; el director general del ram i el delegat del Consell a Castellˇ; la Comunitat de Regants, representada pel seu president, Pasqual Broch, i diferents representants del sector, entre ells membres de les diferents cooperatives de la ciutat. 

"A banda de mostrar-los als nostres convidats el nostre Assut i la seua hist˛ria, ja que Ús una infraestructura hidrÓulica imprescindible al llarg de la hist˛ria de la nostra ciutat, hem pogut escoltar de primera mÓ les necessitats del sector i tambÚ els hem explicat totes les gestions que s'estan fent i els intents de donar soluciˇ a la crisi que tant els afecta", afirma Benlloch. "En els ˙ltims temps, s'han trobat amb agressions, dificultats de competitivitat i desavantatges, aixÝ que queda molt a fer", afegeix. En la mateixa lÝnia, RodrÝguez Mulero ha lamentat la "mala campanya" viscuda. "Cal reconÚixer que tenim problemes conjunturals i estructurals que hem d'abordar mitjanšant reformes per a donar solucions. La nostra varietat reina, que Ús la clementina, el principal cultiu que tenim a Vila-real i a tota la Plana, porta diversos anys amb problemes, tant en la comercialitzaciˇ, com a causa de la competŔncia amb altres varietats i amb campanyes curtes que llancen resultats negatius. Tenim molt de treball per davant", indica.

En aquest sentit, ha posat de manifest algunes de les mesures aplicables, com la reforma de la Llei d'estructures agrÓries de la Comunitat Valenciana o la inclusiˇ de criteris de viabilitat econ˛mica i social per a les explotacions agrÓries, ja que "estÓ sent un sector poc viable i si no se'n reestructura l'activitat, estÓ abocat al fracÓs". "Estem analitzant la problemÓtica especÝfica de Vila-real i de la zona i junts busquem solucions i iniciatives que responguen a les necessitats d'agricultors, regants i la mateixa Administraciˇ, amb l'objectiu de canalitzar un futur que estem segurs que serÓ cert per a l'activitat agrÓria d'aquest entorn i perquŔ els joves tornen a tenir ganes d'incorporar-se a aquest sector", explica.

El secretari auton˛mic tambÚ ha destacat el treball de l'Ajuntament, al llarg de la legislatura, per a dinamitzar l'activitat agroalimentÓria. "La preocupaciˇ que ha mostrat el consistori i tambÚ la comunitat agrÓria de Vila-real ens ha portat a intentar donar soluciˇ al que necessiten, tot i que Ús cert que la citricultura en general estÓ en un moment crÝtic, amb una crisi que no Ús d'ara i cal reaccionar per a adaptar-nos a la situaciˇ i ser mÚs competitius", afirma. "Vila-real -i la zona de la Plana- s'ha implicat en la modernitzaciˇ i eficiŔncia del regadiu, amb inversions importants, que han servit per a crear riquesa i ho han de continuar fent, com s'ha fet hist˛ricament", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Reuniˇ amb entitats agrÝcoles Reuniˇ amb entitats agrÝcoles_1 Reuniˇ amb entitats agrÝcoles_3
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es