Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

La Fundació Tots Units de Vila-real clausura el seu taller per a persones majors de 45 anys amb 14 diplomats

tornar Imprimir

dijous, 4 d'abril de 2019

Sala de premsa, Economia

Cloenda del taller de majors de 45 anys de Tots Units_1

La Fundació Tots Units de Vila-real clausura el seu taller per a persones majors de 45 anys amb 14 diplomats

La Fundació Tots Units de Vila-real acaba de celebrar la cloenda del seu taller per a persones majors de 45 anys, a la qual ha assistit el regidor d'Economia, Xavier Ochando, la Regidoria del qual té signat un conveni de prop de 50.000 euros per a donar suport a la labor formativa i d'acompanyament de l'entitat.

El curs, titulat Aproximació i oportunitats del mercat laboral, ha tingut una durada de 180 hores, de les quals 100 han sigut per a la formació teòrica i pràctica i la resta s'han dedicat a la formació en el lloc de treball, a través de pràctiques en nou empreses de la zona, set d'aquestes de Vila-real, en perfils professionals d'atenció al client, gestió de residus, administració, fusteria metàl·lica o bugaderia. En total, han sigut acollits 36 candidats, tot i que finalment 14 persones -sis dones i huit homes- han finalitzat amb èxit aquesta etapa i han obtingut el diploma acreditatiu corresponent-, i una d'aquestes persones ja ha sigut contractada. 

"Per a nosaltres és molt satisfactori veure com el que s'inverteix des de l'Ajuntament dona els seus fruits, ja que per a nosaltres és important estar al vostre costat en aquesta lluita", indica el regidor d'Economia, que ha recordat que enguany s'han invertit 4,6 milions en plans d'ocupació, que han arribat a 500 famílies. "Les estadístiques són importants, però ho són encara més les persones que hi ha darrere de cada número i continuarem lluitant per avançar, però sense deixar ningú pel camí", apunta. 

Per part seua, el president de Tots Units, Enric Reverter, ha agraït a l'Ajuntament el seu suport constant i ha afirmat que "incorporar-se al mercat laboral és difícil, però amb l'acolliment, formació i acompanyament que reben ací els alumnes demostrem que no és un repte impossible". "El primer pas ja l'han donat venint, el segon, que és la cerca efectiva d'ocupació, també, però ací ens tenen per a ajudar-los en el que siga necessari, amb tot el personal i tècnics de la Fundació", agrega.

Durant la cloenda, diversos alumnes han explicat la seua experiència i han destacat el canvi personal que han experimentat, gràcies a la confiança que s'ha depositat en ells. "Tots sabem el que implica no tenir ocupació, com és l'estat anímic que genera, el fet d'enfonsar-se i ara molts han notat un canvi d'actitud, estan més positius, la seua vida ha començat a canviar i és el camí que han de seguir", indica l'edil. El grup de participants ha estat compost per persones derivades dels Serveis Socials, en la seua majoria desocupats de més de 45 anys, amb un historial laboral ampli, que s'han quedat sense ocupació en els últims anys i viuen una situació de desocupació de llarga durada.

L'objectiu ha sigut oferir-los un espai de motivació i d'adequació de les seues expectatives laborals i les eines que tenen per a la cerca d'ocupació amb la situació actual del mercat laboral. Entre les fases del procés, en primer lloc es van seleccionar els participants; després es va iniciar un taller formatiu en competències transversals per a dotar-los d'un major coneixement del mercat laboral i dels recursos suficients a l'hora de buscar ocupació, així com una fase de pràctiques no laborals. Actualment es troben en l'última fase, la de cerca d'ocupació, per a la qual compten amb l'acompanyament de la Fundació durant els pròxims mesos. Juntament amb aquesta acció es desenvolupa un taller prelaboral que finalitzarà a final del mes de juny.

Més imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Cloenda del taller de majors de 45 anys de Tots Units_3 Cloenda del taller de majors de 45 anys de Tots Units_2 Cloenda del taller de majors de 45 anys de Tots Units
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es