Inici

'La Mare', de Mohamed L'Ghacham, cromatisme i malenconia per a completar TEST 2019

divendres, 5 d'abril de 2019

'La Mare', mural de TEST 2019

La Mare s'ha imposat entre les 500 imatges extretes d'àlbums familiars que han arribat a les mans del pintor i muralista Mohamed L'Ghacham (Tànger, 1993). Mig miler de records i escenes íntimes que han servit a l'artista com a font d'inspiració per a crear el mural més gran que incorpora TEST, la Mostra d'Art i Creativitat de Vila-real, i de major format al qual ha donat vida en tota la seua trajectòria el mateix L'Ghacham. 

És la setena obra urbana d'aquesta galeria oberta que democratitza l'art, i la primera -després de les seues predecessores, signades per Pantone, Borondo, Escif, Sam3, Louis Lambert (3TTMan) i Hyuro- que gira sobre una temàtica "directament relacionada amb la ciutat i sobretot amb els seus habitants", que han cedit de manera altruista els seus records gràfics, explica Pascual Arnal, director de TEST.

La Mare llueix ja sobre un llenç de 25 metres d'alt per 12 d'ample estés sobre la paret d'una finca d'habitatges de set altures del carrer de Jaume Roig, a la zona nord de Vila-real. Mostra una mare amb les seues dues filles en un terrat, vestides per a una ocasió especial. Excepcionalitat dins de la quotidianitat a la fi de la dècada dels seixanta. "A l'artista li va cridar molt l'atenció la mescla d'aspectes estètics tan atractius com que dues de les tres persones que apareixen en la fotografia anaren vestides igual i que les indumentàries resultaren cromàticament molt atractives; també l'aire de certa malenconia que impregnava tota la imatge", afegeix Arnal. 

"Realitzar una peça d'aquestes dimensions "era tot un repte, tant per a l'artista com per a la mostra, tots dos ens jugàvem molt i el resultat ha sigut més que satisfactori", reconeix el director de TEST. 

La grandària de l'obra, el seu cromatisme i la curiositat per posar-li rostre a l'escena familiar en construcció -aquella que emergeix de fotografies que no van ser concebudes per a fer-se públiques i que L'Ghacham reformula, radiografia i enalteix sobre parets a grandària macro- ha generat un degoteig de públic durant la setmana de treball de l'artista. Desenes de veïns i veïnes de Vila-real s'han acostat diàriament fins al carrer de Jaume Roig per a veure l'evolució del macromural. 

Amb La Mare conclosa ja, Mohamed L'Ghacham ha fet les maletes i ha posat rumb a Bèlgica per a pintar altres de les seues obres XXL. Los Angeles, Holanda, França, Itàlia, Portugal i Mèxic seran les pròximes destinacions de l'artista aquest 2019. 

La Mostra d'Art i Creativitat de Vila-real, convertida en plataforma per a visibilitzar i rellançar el talent artístic emergent, arriba al seu equador. Va obrir les seues portes el passat 9 de març amb l'exposició col·lectiva de Jesús Monterde (fotografia), Ana Císcar (pintura-collage-instal·lació) i Luce (art multidisciplinari), que podrà visitar-se a El Convent, espai d'art fins al 25 de maig. Amb la intervenció de Mohamed L'Ghacham, TEST 2019 completa tota l'oferta artística per a aquesta edició.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es