Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real estreny relacions amb Colòmbia a través del teatre de la mà de Xarxa Teatre i Tchyminigagua

tornar Imprimir

dissabte, 6 d'abril de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

Recepció a Xarxa Teatre i Tchyminigagua

Vila-real estreny relacions amb Colòmbia a través del teatre de la mà de Xarxa Teatre i Tchyminigagua

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mantingut una trobada amb el regidor de Bogotà i director de la Fundació Tchyminigagua, Venus Albeiro Silva, i el director de la companyia local Xarxa Teatre, Manuel Vilanova, amb l'objectiu d'estrényer les relacions amb Colòmbia a través del teatre i les arts escèniques. 

Albeiro, que ha visitat Vila-real, és un dels impulsors de la companyia colombiana, que s'ha convertit en un dels referents culturals de Colòmbia, ja que exerceix el lideratge entre els grups de teatre que conceben l'art escènic com una forma de transformar la societat mitjançant l'esport i la cultura. Fa unes poques setmanes, la companyia, inventora de les xanques sobre patins, va oferir una actuació a la ciutat abans del partit que va enfrontar el Villarreal CF contra el Rayo Vallecano. Aquesta Fundació, amb seu estable al Parque de las Artes de Bosa -una barriada pobra del sud de Bogotà amb un milió d'habitants-, compta amb un teatre propi i organitza multitud d'activitats. Però "si per alguna cosa es caracteritza, és per comptar amb un gran arrelament amb la nostra terra i les nostres companyies i per ser la impulsora del Festival Artístic Internacional Invasió de Cultura Popular (FAICP)", apunta Benlloch, que destaca l'estreta relació amb Xarxa Teatre. 

"Aquesta unió de tants anys no es pot desaprofitar, per això volem continuar enfortint els llaços que ens uneixen, tan potents com són la cultura i la passió pel teatre", explica. "Sabem que Xarxa Teatre fa molts anys que actua a Colòmbia gràcies a la bona relació amb aquesta companyia, que ha convertit el FAICP en un referent a Llatinoamèrica que cada any, entre novembre i desembre, rep artistes internacionals i companyies de renom, per això ens congratula saber que dos dels nostres grups més reconeguts, com són Xarxa Teatre i el Teatre de la Resistència, tornen a coincidir en aquest esdeveniment mundial, en el qual oferiran fins a cinc espectacles", assenyala. 

Xarxa Teatre i la Fundació Tchyminigagua col·laboren en la coproducció i representació de l'espectacle Nit màgica de fuego y alegría que, des de l'any 2012, tanca el FAICP, i obrin el camí a la participació en el festival colombià a companyies espanyoles, castellonenques i també de Vila-real. Enguany, Xarxa Teatre i Tchyminigagua s'han marcat el repte de crear un espectacle totalment innovador que serà representat la setmana de tancament del FAICP i que porta com a títol provisional Distopía, que arribarà a diferents barris de Bogotà. Per part seua, el Teatre de la Resistència tornarà a representar el Tartufo en el Teatre Major Santo Domingo, amb els actors principals de l'obra representats per Hadi i Ana Kurich. 

D'aquesta manera, en el FAICP 2019 hi haurà cinc espectacles made in Vila-real: Tartufo, Distopía, Lazarillo, el hambriento, Soldados por la paz i Nit màgica de fuego y alegría. "No ens podem sentir més orgullosos de les nostres companyies i de comptar amb un aliat com la Fundació Tchyminigagua. Tot un exemple de col·laboració i solidaritat internacional que cal continuar potenciant", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es